Ίσως οι «υπερήφανες» και «πατριωτικές» δηλώσεις του υφυπουργού κ. Μάρδα για… πιθανό πόλεμο απέναντι στην Τουρκία να μας επανέφεραν στο μυαλό τις πιθανότητες απίστευτης χειροτέρευσης των πραγμάτων, πράγμα που όσο είμαστε στην Ευρώπη ακόμα και με τους φανερά πελαγωμένους αυτούς κυβερνήτες είναι απίθανο, τα υπόλοιπα που βγαίνουν στην επιφάνεια πάντως δεν… τονώνουν και τόσο την αισιοδοξία μας. Από τις «επίπονες» διαπραγματεύσεις στο προσφυγικό και την εντελώς ανόητη σύνδεση τους με την αξιολόγηση της οικονομίας, έως τη συνεχόμενη μείωση της ρευστότητας της οικονομίας και κυρίως το μεγάλο παζάρι Ευρώπης – Τουρκίας, τα σύννεφα αρχίζουν να πυκνώνουν πάνω από τον ανοιξιάτικο ουρανό μας. Όχι πως είχαν και πολύ αραιώσει, αλλά όπως και νάχει, η πυκνότητα τους τρομάζει.

Ένα και μόνο ένα είναι αυτό που όλοι πλέον αποδέχονται πως μπορεί κάπως να αντιστρέψει τα πράγματα και αυτό είναι η αύξηση των επενδύσεων στη χώρα. Για την ακρίβεια, των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα. Εδώ να παρατηρήσουμε πως το πρόβλημα της έλλειψης απασχόλησης ειδικά στους νέους δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα. Πριν λίγες ημέρες έγινε στις Βρυξέλλες σύνοδος των υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, όπου συζήτησαν διάφορες προτάσεις για το πως θα ανακάμψει η απασχόληση στην Ευρώπη. Είπαν όλοι τις απόψεις τους, με πρώτο και καλύτερο τον Γάλλο που επίσης έχει τεράστιο πρόβλημα, ήρθε και η σειρά του δικού μας, του υπουργού κ. Κατρούγκαλου να μιλήσει. Ο υπουργός της χώρας με το ενάμιση εκατομμύριο ανέργους για ποιο θέμα νομίζετε πως επέλεξε να μιλήσει; Μα τι άλλο τις συλλογικές συμβάσεις. «Απόλυτη προτεραιότητα είναι για την ελληνική κυβέρνηση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών, έγραφαν τα ρεπορτάζ. Αυτό που δεν έγραφαν ήταν οι αντιδράσεις από τους συναδέρφους του, που προφανώς θα κυμαίνονταν μεταξύ ανοίγματος του στόματος και υπομειδιάματος. Αυτό που οι διπλωματικοί τρόποι του  «στέρησαν» στο εξωτερικό, ο υπουργός εγχωρίως «εισέπραξε» και μάλιστα με τόκο. Μιλώντας σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Υπουργός έκανε τους πάντες να… δακρύσουν από τα γέλια όταν δήλωσε: «Και γω κομμουνιστής είμαι, επιθυμώ ένα άλλο σύστημα». Το ΚΚΕ αποδεικνύοντας τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα του σαν πολιτικός φορέας, θέλοντας να αποδείξει την κυβερνητική ανακολουθία λόγων και έργων, αλλά κυρίως σε μια σπάνια επίδειξη χιούμορ, κατέθεσε πρόταση νόμου με την οποία ζητά «την επαναφορά των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων στην πριν από την κρίση κατάσταση, καθώς και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Τα σύννεφα που στον πρόλογο λέγαμε πως μαζεύονται ανησυχητικά οφείλονται στις συνεχιζόμενες κυβερνητικές ανοησίες. Βλέπετε, αν υπήρχε στάλα λογικής στις κυβερνητικές κεφαλές θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να διευκολύνουν τις επενδύσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μείωναν την ανεργία και θα διευκόλυναν αφάνταστα την πολιτικής τους επιβίωση. Υποτάσσοντας και το μεγάλο κεφάλαιο…     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook