Αστάθεια του καιρού, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στην Κρήτη.

Ο καιρός δε θα είναι ιδανικός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κυριακής στο νησί και φυσικά για το καρναβάλι ούτε όμως και τελείως αποτρεπτικός για να ξεφαντώσουν οι μασκαράδες. Διάθεση να υπάρχει... Από την άλλη, την καθαρά Δευτέρα τα πράγματα με τις τοπικές βροχούλες και το βοριαδάκι είναι... αμφίρροπα και θα κριθεί την τελευταία στιγμή αν θα πετάξετετον χαρταετό στον αέρα ή στα σκουπίδια...

Σάββατο

Ο καιρός θα είναι νεφελώδης στο νησί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες και μετά θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή τελευταίας Αποκριάς

Την Κυριακή της τελευταίας Αποκριάς προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικά μετά το μεσημέρι βροχοπτώσεις κυρίως στη νοτιοδυτική Κρήτη. Βροχοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν από το απόγευμα και στην ανατολική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνεύουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς κελσίου

Καθαρά Δευτέρα

Και την Καθαρά Δευτέρα θα επικρατούν νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Από το μεσημέρι και μετά υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων στα νοτιοδυτικά αλλά και στα ανατολικά της Κρήτης με μικρότερη ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.