Με τους αγώνες του Ξίφους Μονομαχίας και της Σπάθης άνοιξε το Σάββατο η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών στην Αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετέχει στη διοργάνωση με τρεις αθλητές του Ξίφους Μονομαχίας, τόσο στο Ατομικό του Σαββάτου, όσο και στο Ομαδικό της Κυριακής και η αποστολή αποτελείται από τους Μάρκο Δρανδάκη, Γιώργο Βιδαλάκη, Χαρίλαο Δόλγυρα και τον προπονητή του όπλου Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο.

Η επίσημη ενημέρωση της Α.Λ.Ξ. Χανίων για τη διοργάνωση:         

Με τους Αγώνες του Ξίφους Μονομαχίας και της Σπάθης ξεκινά το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. Μετά την ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στο Νόβι  Σαντ της Σερβίας ξαναγυρίζουμε στη δραστηριότητα στο Εσωτερικό με το πρώτο μέρος από το τρίτο κατά ηλικιακή σειρά Πρωτάθλημα του 2016.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετέχει με τρεις Αθλητές του Ξίφους Μονομαχίας τόσο στο Ατομικό του Σαββάτου όσο και στο Ομαδικό της Κυριακής. Η Ομάδα αποτελείται από το Μάρκο Δρανδάκη, το Γιώργο Βιδαλάκη και το Χαρίλαο Δόλγυρα. Θα τους συνοδέψει ο Προπονητής του όπλου κος Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών , που για πρώτη φορά θα γίνει στα Χανιά. Οι αγώνες θα γίνουν στην Κλειστή Αίθουσα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Είσοδος από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου) το Σάββατο19 το Ατομικό και την Κυριακή το Ομαδικό Αγώνισμα.

Το Σάββατο οι προκριματικοί του Ατομικού των Ανδρών θα ξεκινήσουν στις 09:30  και των Γυναικών στις 13:30. Οι τελικοί αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στις 12:30 για τους Άνδρες και στις 16:00 για τις Γυναίκες.

Την Κυριακή το Ομαδικό των Αδρών θα ξεκινήσει στις 09:30 και των Γυναικών στις 13:30 με τους τελικούς των Ανδρών περίπου στις 12:30 και των Γυναικών Στις 16:00.

Αναμένεται η αφρόκρεμα των Αθλητών του Όπλου στην πιο δυναμική κατηγορία μετά από μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα του Νόβι Σαντ με αγώνες υψηλού επιπέδου με εντυπωσιακό θέαμα και παλμό. Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων θα συμμετάσχει στο ατομικό με το Θέμη Παπαντωνίου στους Άνδρες και τη Χάλκινη Πρωταθλήτρια των Νεανίδων Μαρία Μαρκαντωνάκη και τη Νεφέλη Μανουδάκη στις Γυναίκες. Την Κυριακή οι Ομάδες θα συμπληρωθούν με τους Σάββα Γαβριλίδη και Γιάννη Τζαμπαζάκη στους Άνδρες και την Κατερίνα Παπαδουλάκη και Χρυσηίδα Μανουδάκη . Στο Ομαδικό θα συμμετάσχει την Κυριακή με τα χρώματα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας ο «δικός» μας Γιάννης Τσιτσιρίδης.

Θα υποδεχτούμε όλη την Ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του Πανελληνίου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας, που για μια ακόμη φορά θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους

Είμαστε βέβαιοι, με την εμπειρία πολλών χρόνων πλέον, θα διοργανώσουμε αγώνες άρτιους τεχνικά και αθλητικά προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα και συγκινήσεις στους θεατές.

Θερμά ευχαριστούμε τους θεσμικούς υποστηρικτές μας :Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμο Χανίων και Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων. Επίσης τους πολύτιμους χορηγούς μας, ANEK LINES – BLUE STAR FERRIES, Ξενοδοχείο Κρήτη, ΜΕΜΟ Computers, Fencing.GR, GP Printing, Markantonakis Shipping Services, , Ομάδα Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. που με την έμπρακτη συμπαράστασή τους  είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων μας,  τα Χανιώτικα Νέα, την τηλεόραση ΚΥΔΩΝ, τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Χανιά Σπορ FM, Eros FM για την κάλυψη και προβολή των αγώνων μας. Και πάνω από όλα τους Αθλητές μας , τους Γονείς και Φίλους που μας εμπιστεύονται και κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook