Το ευρώ περιόρησε απώλειες έναντι του δολαρίου την Παρασκευή, αλλά παρέμεινε υπό πίεση, λόγω της πρόσφατης πολιτικής δήλωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνέχισε να επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση για το ενιαίο νόμισμα.

Το Ευρώ υποχώρησε έναντι του Δολαρίου στο 1,1080, χαμηλό ημέρας, για να χτυπήσει 1,1149 το πρωί στις ΗΠΑ, ακόμα πιο κάτω 0,26%, συμφωνα με των πίνακα τιμών της IG.

Το ευρώ βρήκε υποστήριξη μετά τη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Ντράγκι την Πέμπτη, πως η κεντρική τράπεζα δεν αναμένει ότι θα είναι απαραίτητη η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Το ευρώ παρέμεινε υπό πίεση καθώς η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό -μηδέν από 0,05%. Παρατηρητές της αγοράς δεν ανέμεναν καμία μεταβολή.

Η κεντρική τράπεζα μείωσε επίσης το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, με μείον 0,4% και να μειώσει την οριακή μείωση των επιτοκίων δανεισμού στο 0,25% από 0,30%.

Επιπλέον, η ΕΚΤ αύξησε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά 20 δισεκατομμύρια € το μήνα σε 80 δις €, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.
Το ευρώ ήταν επίσης χαμηλότερο έναντι της στερλίνας, με EUR / GBP να υποχωρεί 0,70% στα 0,7772.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία είπε νωρίτερα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε σε £ 10.290 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, από £ 10.450 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο, του οποίου η εικόνα αναθεωρήθηκε από το αρχικό έλλειμμα ύψους £ 9.920.000.000.