Ο κόσμος του Α.Ο. Χανιά ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα για την εικόνα της ομάδας με αποδοκιμασίες προς τον Ηρακλή Νύκταρη και τους συνεργάτες του.

Ο ισχυρός άνδρας του ΑΟΧ με τη σειρά του ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι έχει κουραστεί με την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρώτη φορά θέλω να μιλήσω γιατί έχω κουραστεί. Κουράστηκα κι επειδή είμαι ένας άνθρωπος που δεν δέχεται πολλά πράγματα όταν έχει δίκιο, ήρθε η στιγμή να μιλήσω. Ξεκινάω ανάποδα για να πω τα πράγματα όπως είναι. Ήρθα στα Χανιά με τους παράγοντες τους προηγούμενους να πάρω την ομάδα και να την αναλάβω με όρους, με κάποια χρέη που είχε. Γι’ αυτό και μιλάω αυτή τη στιγμή. Μου είπαν ένα άλλο ποσό (ως χρέος) και εγώ βρήκα ένα ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο και μέχρι τώρα αυτό το ποσό το έχω πληρώσει εγώ. Όλων των διοικήσεων (τα χρέη) που υπήρξαν, προσφυγές, τα πάντα, όπου και να χρωστούσε η ομάδα τα πλήρωσα όλα εγώ, ΙΚΑ, εφορία, ό,τι υπάρχει. Με κούρασε η ομάδα… Κουράστηκα και θέλω να αφήσω την ομάδα στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Ανδρέα Φυντικάκη. Όποιος ενδιαφέρεται για την ομάδα μπορεί να έρθει να μιλήσει μαζί μου και να την αναλάβει, Ένας Χανιώτης που θα μπορούσε να την τρέξει, γιατί έχω κουραστεί με το θέμα, δεν μπορώ, έχω κουραστεί».

Για το τι ποσά του είχαν πει το καλοκαίρι ως χρέη της ομάδας: «Εμένα μου είχαν πει ότι η ομάδα έχει 230.000 ευρώ χρέος και εγώ έχω βρει 750.000 ευρώ, που τα έχω πληρώσει όλα. Για να μην ξαναμιλήσει κανείς πότε. Για όλες τις διοικήσεις (τα χρέη, τα) έχω πληρώσει εγώ. Όποια διοίκηση υπήρξε, τα χρέη τα πλήρωσα εγώ και όποιος έχει αντίρρηση να με ρωτήσει. Έχω αγανακτήσει! Νομίζετε ότι ήρθα εδώ στα Χανιά και κοροϊδεύω τον κόσμο; Ούτε ένας από το συμβούλιο που είμαι, ούτε ένας, έχει βάλει 1 ευρώ. Ακόμα και για την Κ19 για να ταξιδέψει στην Αθήνα, πληρώνω εγώ. Για ό,τι γίνεται και λέω, υπάρχει εδώ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη να μιλήσει. Έχω κουραστεί και ο κόσμος μπορεί να έχει δίκιο, ό,τι θέλει ας λέει, αλλά είμαι μόνος μου μέσα στα Χανιά. Δεν έχω κανένα σε τίποτα και η ομάδα είναι πεντακάθαρη, αυτό έχω να πω και τίποτε άλλο. Να δω ποιος θα πάρει την ομάδα, να συνεννοηθεί με τον Ανδρέα, να του την παραδώσω. Η ομάδα δεν πέφτει, που φωνάζει ο κόσμος, δεν μπορεί να πέσει γιατί δε χρωστάει τίποτα ενώ οι άλλες ομάδες χρωστάνε και θα πέσουν! Δεν μπορώ να τα λέω όλα αυτά, ξέρω τι θα γίνει, αλλά έχω κουραστεί».

Για το αν ο ίδιος αποχωρεί: «Δεν μπορώ να φύγω. Έχω βάλει 1 εκατομμύριο ευρώ στην ομάδα! Επειδή το είπα τώρα για να το καταλάβουν όλοι: 1 εκατομμύριο ευρώ κοντά έχω βάλει στην ομάδα».

Για το ξέσπασμα του κόσμου στο τέλος του αγώνα: «Δεν με νοιάζει εμένα τι λέει ο κόσμος. Ο κόσμος λέει αυτό που πιστεύει. Επειδή δεν έχω μιλήσει ποτέ, ήρθε η ώρα να μιλήσω και μιλάω για όλους. Έχω πληρώσει για όλους τους προέδρους που υπήρχαν στον Α.Ο. Χανιά όλα τους τα χρέη! Πρόσφυγες, ΙΚΑ, εφορία, τα πάντα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είναι εδώ, το γνωρίζει και μπορεί να το επιβεβαιώσει. Τα πάντα! Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Εγώ ήρθα να πάρω μια ομάδα, να πληρώσω ένα μπάτζετ και να την προχωρήσω και πλήρωσα τρία μπάτζετ! Πλήρωσα και τα χρέη γιατί με τους νόμους που έχουν κάνει στο ποδόσφαιρο εάν δεν τα πληρώσεις δεν μπορείς να παίξεις. Έφτασα σε αγανάκτηση, κουράστηκα!».

Για το αν συνεννοείται με τους μετόχους: «Ρε παιδιά σας ξαναλέω κάτι. Ήρθαν οι μέτοχοι και μίλησα μαζί τους και τους είπα, σας παραδίδω το γήπεδο, τις διαφημίσεις, όλα, όποιος θέλει να με διαψεύσει και να βγουν να μιλήσουν. Σας δίνω όλα τα χρήματα, θα πληρώνω εγώ την ομάδα και εξαφανίστηκαν! Μπροστά ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κι αν είναι να με διαψεύσει εδώ. Ρωτήστε όποιο μέτοχο θέλετε, αν δεν τους το είπα αυτό. Τους είπα, σας δίνω το γήπεδο, τα πάντα, παίρνετε όλα τα χρήματα εσείς και εγώ θα πληρώνω την ομάδα. Κάντε ένα συμβούλιο εδώ στα Χανιά, εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε πρόεδρος, ούτε τίποτα. Θα πληρώνω όλα τα χρήματα της ομάδας και όποιος θέλει ας βγει να με διαψεύσει. Αντρέα το έκανα αυτό ή δεν το έκανα; Και εξαφανίστηκαν όλοι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. Τους είπα, αναλαμβάνω εγώ όλες τις ευθύνες της ομάδας, όλα τα ταξίδια, τα πάντα. Δηλαδή, εγώ γιατί να κάτσω στα Χανιά; Στην τελική, νομίζουν ότι είμαι κανένας απατεώνας; Αν δεν ερχόμουνα εγώ, η ομάδα θα έπαιζε στο τοπικό και το λέω δημόσια και δεν θα έπρεπε να το πω. Όχι δεν θα μπορούσε να παίξει, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα, όποιος και να ‘τανε! Γιατί με το που ξεκίνησε η ομάδα, μπήκαν 500.000 ευρώ αλλιώς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει… Για να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Μετά είχαν χρέη στο ΙΚΑ 200.000 ευρώ και εγώ δεν το ήξερα, το είχαν κρυμμένο, προέκυψε και το πλήρωσα και αυτό εγώ. Είναι έτσι Αντρέα ή δεν είναι; Όλα τα πληρώσω εγώ. Γιατί να τα πληρώσω εγώ όλων τους; Μου είπαν άλλα λεφτά και βρήκα άλλα! Κουράστηκα, πώς να το πω; Και το ευχαριστώ είναι αυτό… Επιπλέον, να μάθει ο κόσμος τι γίνεται στην ομάδα. Είμαι μόνος μου, με κανέναν άλλο. Ούτε ένας σύμβουλος έχει βάλει 50 ευρώ! Το λέω δημόσια και όποιος θέλει ας έρθει να μου πει αν έχει βάλει κανείς έστω 50 ευρώ. Κανένας! Όλα τα χρήματα εγώ. Ό,τι και να κάνει ομάδα, ταξίδια πάει, εγώ πληρώνω, όπου και να μένει, εγώ πληρώνω! Να μου πει ένας, ποιος έχει βοηθήσει από τα Χανιά; Να έρθουν να την πάρουν την ομάδα, την οποία την παραδίδω πεντακάθαρη. Την ανέλαβα χρεοκοπημένη. Άλλα λεφτά μου είπαν και άλλα λεφτά βρήκα. Ούτε αυτοί τα ήξεραν, τα είχαν κρύψει, δεν ξέρω. Μόνο στο δήμο ήταν 70.000 ευρώ περίπου. Κουράστηκα, πώς το λένε, κουράστηκα»…

Για τις δηλώσεις που έγιναν το καλοκαίρι για άνοδο της ομάδας: «Παιδιά, ακούστε το καλοκαίρι τι έγινε, ακούστε τι έγινε. Εγώ σε συνεννόηση με τον Τζουγκαράκη ήταν να μου έδινε την ομάδα πιο μπροστά και δεν την πήρα έτσι ώστε να έκανα αυτό που θα ήθελα, αλλά την πήρα τη στιγμή που ήταν να ξεκινούσε τ κύπελλο. Άλλη ομάδα είχα φτιάξει κι άλλη ομάδα φτιάξαμε μετά… Η ομάδα δεν πέφτει όμως. Το ξαναλέω. Δεν πέφτει η ομάδα. Για να ξέρουν… Η ομάδα δεν πέφτει! Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν χαρτιά και αναγκαστικά θα πέσουν. Δεν πέφτει η ομάδα! Εγώ θέλω να έρθει κάποιος να του παραδώσω την ομάδα και να την πάει όπως μπορεί, απλά πράγματα. Δόξα τω Θεώ εγώ ομάδες έχω να πάω σε όσες θέλω… Γιατί δεν είμαι απατεώνας. Αυτή είναι η διαφορά και δε χρωστάω ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Αν χρωστάει η ομάδα γύρω-γύρω κάτι ψιλά, δεν ξέρω πόσα είναι Αντρέα, 500 ευρώ, 1000, 10 χιλιάρικα, ούτε ξέρω, είναι λεφτά αυτά για μια επαγγελματική ομάδα; Τα πληρώνω τώρα αυτή τη στιγμή και τελειώνει το θέμα! Για να τελειώνει το παραμύθι, κουράστηκα. Κουράστηκα! Για να το καταλάβουν! Και όπως εγώ αγαπώ την ομάδα δεν την αγαπάει κανείς από όσους είναι μέσα στην ομάδα. Έτσι είμαι εγώ, γιατί ό,τι κάνω, το κάνω με την ψυχή μου. Αλλά αυτή η ομάδα έχει και μεγάλη ατυχία. Παίζουμε με τον Κισσαμικό και δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ, παίζουμε σήμερα και πρέπει να βάλουμε 5 γκολ και δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ! Δηλαδή δεν ξέρω τι γίνεται! Σαν να έχουν… χτίσει τα δοκάρια! Πάμε την προηγούμενη αγωνιστική στον Αγροτικό Αστέρα, ένα φάουλ, ένα γκολ, δηλαδή δεν γίνεται αυτό το πράγμα!».

Για το τι γίνεται με τους μετόχους: «Τι να σας πω για τους μετόχους; Σας τα είπα ξεκάθαρα. Τους κάλεσα όλους και τους είπα, σας τα δίνω όλα και όποιος νομίζει ότι εγώ έχω πει ένα ψέμα να βγει να με διαψεύσει. Τους είπα, σας δίνω τις διαφημίσεις, τα εισιτήρια. Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου έφερε κανείς! Αυτό το λέω δημόσια εγώ. Ούτε ένας! Ούτε ένας μέτοχος, ούτε ένας πρόεδρος, κανένας. Όποιος θέλει ας έρθει να μου πει, “Ηρακλή σου έδωσα αυτά”. Ο Αντρέας είναι εδώ και τα γνωρίζει, είναι πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Ανδρέα, τα πλήρωσα προχθές τα εισιτήρια από το γραφείο μου; Αυτό είναι το ευχαριστώ που εισπράττω. Γι’ αυτό, όποιος θέλει ας έρθει να του παραδώσω την ομάδα, σε συνεννόηση με μένα και τον Ανδρέα, να την πάρει και να πάει στην ευχή του Θεού. Είναι το καλύτερο πράγμα. Εγώ πάντως πήρα μία ομάδα χρεοκοπημένη, τελειωμένη. Δεν θα μπορούσε κανείς να την κρατήσει, μόνο εγώ, όπως την κράτησα, κανένας άλλος. Γιατί ήταν πάρα πολλά τα χρήματα που χρωστούσε η ομάδα. Δεν ξέρει κανείς για τις προσφυγές, τα χρέη και έβγαιναν όλα στον αέρα. Οι τελευταίες προσφυγές ήταν 52.000 ευρώ! Κουράστηκα ρε παιδιά, κουράστηκα. Παραδίδω την ομάδα στον Ανδρέα και να έρθει όποιος θέλει να την αναλάβει και να πληρώνει, να με συνεννοηθεί και να του την παραδώσω. Η ομάδα δεν πέφτει, το ξαναλέω, δεν πέφτει η ομάδα, για να τελειώσει αυτό το παραμύθι».

Για το ότι παρόλα αυτά η ομάδα έχει να κερδίσει τρεις μήνες: «Και τι να κάνω! Να μπω εγώ να βάλω γκολ; Δηλαδή σήμερα η ομάδα πόσα γκολ έπρεπε να βάλει; Το μίνιμουμ 3-4 γκολ. Τι να κάνω δηλαδή, να μπω εγώ να βάλω γκολ; Μία ευκαιρία μας έκαναν, ένα γκολ μας έβαλαν, το είδατε όλοι. Και δεν είναι γκολ δικό τους, έχει γίνει φάουλ πιο μπροστά και δεν το σφυρίζει. Τι να κάνουμε τώρα… Να κάθομαι τώρα να μιλάω για τους διαιτητές; Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει πέναλτι. Δεν υπάρχει επαγγελματική ομάδα, μόνο τα Χανιά δεν έχουν κερδίσει πέναλτι! Και σήμερα πεντακάθαρο πέναλτι δεν το έδωσε, τι να κάνω… Μήπως πρέπει να αρχίσω να κάνω άλλα πράγματα; Αν είναι να κάνω άλλα πράγματα, πάμε αλλού μετά. Δηλαδή σε αναγκάζουν να κάνεις άλλα πράγματα!»…

Οι δηλώσεις του Φυντικάκη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΧ Ανδρέας Φυντικάκης είπε τα εξής: «Εγώ το μόνο που έχω να πω σήμερα είναι ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για την συμπεριφορά των φιλάθλων προς την ομάδα και τον πρόεδρο και προς τον δημοσιογράφο της ομάδας. Εκφράστηκαν με πολύ άσχημα λόγια. Και για την επίθεση που δέχτηκε δεν ήταν σωστό διότι δεν ξέρει κανείς τι γίνεται πίσω από την ομάδα και τι βοήθεια δίνουμε όλοι εμείς για να προχωρήσει η ομάδα. Δεν πρέπει να φερόμαστε έτσι σε έναν αγώνα που είναι πολύ μεγάλος. Όποιος δεν το έχει ζήσει, ξέρει πολύ καλά, το τι κάνουν όλοι οι άνθρωποι που είναι πίσω από την ομάδα».

Για τα όσα είπε ο Ηρακλής Νύκταρης: «Η ομάδα θέλει συμπαράσταση κι από τον κόσμο και από εμάς, όλους. Δεν πρέπει να εκνευρίζουμε ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα οικονομικά αυτή την κακή περίοδο που περνάμε όλοι σε αυτή την κρίση. Αυτό έχω να πω, τίποτε άλλο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook