Μακελειό με 34 νεκρούς και  125 τραυματίες, από τους οποίους οι 19 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σημειώθηκε για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες στην Άγκυρα

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πρόκειται για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη σε πάρκο στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά σε στάση λεωφορείων, στις 18:35 τοπική ώρα στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογκλου, σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας. Αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί υποστήριξε ότι την επίθεση πραγματοποίησε μαχητής του ΡΚΚ ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, ανακοίνωσε από την πλευρά του σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι΄αυτήν θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν».  «Μαύρο» σε Facebook και Twitter μετά το μακελειό στην Άγκυρα 

Τα πρώτα πλάνα μετά την έκρηξη

 

Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε απαγόρευση της πρόσβασης μετά την ανάρτηση υλικού από το σημείο της επίθεσης. Δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν πέρυσι την πρόσβαση στο Twitter έπειτα από την ανάρτηση φωτογραφιών τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος εκρατείτο υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook