Η Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι Χανίων από την έλλειψη και την υψηλή τιμή της ζάχαρης που χρησιμοποιείται ως μελισσοτροφή.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι η μελισσοκομία αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο με εξαιρετικές εξαγωγικές δυνατότητες που συμβάλει στην κρητική και την εθνική οικονομία ενώ υψηλή είναι και η αξία των προϊόντων της στη διατροφή, στην ισορροπία του οικοσυστήματος και στη διασύνδεσή μας με την παράδοση.

Η Χανιώτισσα Βουλευτής αναφέρει ότι αυτός ο σημαντικός κλάδος της οικονομίας μας απειλείται από την κρίση της αγοράς της ζάχαρης. Η τιμή της ζάχαρης το τελευταίο τρίμηνο έχει αυξηθεί κατά 70% ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και έλλειψη του προϊόντος με αποτέλεσμα οι μελισσοκόμοι της Κρήτης να δυσκολεύονται να αγοράσουν τις απαιτούμενες ποσότητες ζάχαρης προκειμένου να ταΐσουν τα μελίσσια τους.

Ζητώντας στήριξη της μελισσοκομίας, η κυρία Κουρουπάκη ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς :
1. Τι προτίθεστε να κάνετε άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν οι πιθανές απώλειες στην παραγωγή μελιού ; Υπάρχει δυνατότητα να προμηθευτούν οι μελισσοκόμοι τις αναγκαίες ποσότητες ζάχαρης σε τιμές ανάλογες με αυτές που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε. ;
2. Έχετε ελέγξει που οφείλεται η εκτίναξη της τιμής της ζάχαρης στα ύψη ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook