Για αύξηση στις τιμές ενέργειας προειδοποιεί σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια, Guenther Oettinger, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σημειώνει παράλληλα ότι η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απαιτεί τεράστιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ενέργειας.

Χρήματα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειαστούν για τις επενδύσεις αυτές, προσθέτει ο Oettinger, δίνοντας το παράδειγμα της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. κατά 5% με 10% της σύνδεσης μεταξύ δύο χωρών σε έναν περιορισμένο αριθμό διασυνοριακών σχεδίων.

Ο ίδιος δηλώνει ότι περαιτέρω συζητήσεις επί του θέματος θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για την ενέργεια.

Για το 2011, ο επίτροπος έχει θέσει ως στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης για τα ενεργειακά έργα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Focus.

\”Θα επιδιώξω μια εθελοντική συμφωνία από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για να μειωθεί ο χρόνος έγκρισης στα έργα ενεργειακών υποδομών από 12 έως 15 χρόνια που είναι σήμερα σε πέντε χρόνια\”, δηλώνει ο Oettinger.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook