Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η αγορά του Ηρακλείου καθώς η αγοραστική κίνηση καταγράφει σημαντικές απώλειες σε σχέση και με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε ποσοστό μάλιστα που ξεπερνά το 35%.

Σύμφωνα μάλιστα και με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς δεν θα είναι λίγες οι επιχειρήσεις που στο μεσοδιάστημα μέχρι και το Πάσχα θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος της κρίσης και της γενικότερης ύφεσης στον κλάδο. Το ”χαμηλό βαρομετρικό” έχει επηρεράσει σε μεγάλο βαθμό το λιανικό εμπόριο με την πλειονότητα των επιχειρηματιών να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί σε καθημερινές οικοκομικές (πάγιες) υποχρεώσεις.

Σίγουρα το επιχειρείν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και απαιτούνται άμεσα μέτρα ανάκαμψης της τοπικής αγοράς. Η αγοραστική κίνηση σημειώνει καθημερινά πτώση κάτι το οποίο μας προβληματίζει”τονίζει ο έμπορος του Ηρακλείου Βύρων Δοκιμάκης. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι πολλά καταστήματα συνεχίζουν τις προσφορές σε είδη ένδυσης και υπόδησης, παρά το τέλος των εκπτώσεων, σε μία προσπάθεια να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook