Σχέδιο για στενότερη οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ προωθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, αναφέρει το Der Spiegel επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κείμενο που παρουσιάζεται στην ιστιοσελίδα της εφημερίδας \”Κεφάλαιο\”, η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδιάζει να προτείνει ένα \”σύμφωνο για την ανταγωνιστικότητα\” στα μέλη της Ευρωζώνης που θα ενσαρκώνει \”συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας\” πιο φιλόδοξες και δεσμευτικές από εκείνες που έχουν ήδη συμφωνηθεί από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι εθνικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές θα πρέπει να είναι περισσότερο συνδεδεμένες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των χρηματοπιστωτικών αγορών στο κοινό νόμισμα, θα σημειώνεται στη γερμανική πρόταση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση θα προτείνει την εισαγωγή νέων δεικτών που θα παρακολουθούν τις διαφορές στις κυβερνητικές δαπάνες εντός των κρατών-μελών.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, τα κράτη-μέλη θα πρέπει επίσης να συμφωνήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, καθορίζοντας όρια για το χρέος τους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook