Την κάλυψη του λειτουργικού κόστους ενός hot spot για παιδιά πρόσφυγες και τις μητέρες τους προτίθεται να αναλάβει το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ενώ παράλληλα αποφάσισε να προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 2.000 εμβόλια μετά τα κρούσματα ηπατίτιδας και ανεμοβλογιάς που εμφανίστηκαν στην Ειδομένη και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας, θα υπογραφεί η ειδική σύμβαση για τη δωρεά των εμβολίων. 

Αναφορικά με το hot spot, η πρόεδρος του ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ενημένωσε τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την πρόθεσή της να «υιοθετήσει» έναν ειδικό χώρο φιλοξενίας, κυρίως μητέρων με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτων παιδιών. Στον συγκεκριμένο χώρο θα παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά. 

Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος θα αναληφθεί από το Ίδρυμα, ενώ στόχος θα είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το όποιο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.

Ο κ. Κουρουμπλής αναμένεται σήμερα να ενημέρωσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την σχετική πρόταση ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση της. 

Να σημειωθεί ότι, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» προγραμματίζει συνάντηση ειδικών και προσωπικοτήτων που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαΐου, με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO Ιρίνα Μποκοβα, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα των Οκτώβριο. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, αναμένεται προσεχώς να επισκεφθεί την χώρα μας η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια, Κέρρι Κενεντι, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό το σκοπό θα μεταβούν με την κ. Βαρδινογιάννη σε σημεία που φιλοξενούνται πρόσφυγες σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook