Το Σάββατο 12 Μαρτίου, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε, παρουσία πολλών κατοίκων των χωριών Βαλή και Γκαγκάλες, την τοποθεσία Βαλιανά, όπου εγκαθίσταται μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας του ΚΚΕ κατά της εγκατάστασης του εργοστασίου, και με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση “στην συζήτηση με τους κατοίκους, έγινε ενημέρωση από τα στελέχη του ΚΚΕ για την σχετική τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Γόρτυνας ενάντια στην επένδυση, την σχετική ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, καθώς και την δράση της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης για την ανάδειξη του ζητήματος. 
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι ανάφεραν ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει, με διευκολύνσεις από πλευράς του Δήμου, παρά το ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά, κάτω από την πίεση της κινητοποίησής τους. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου στην αγροτοκτηνοτροφική και γενικότερη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, τους κινδύνους στην δημόσια υγεία και στο οικοσύστημα της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανάδειξε ως ένοχο την πολιτική της ΕΕ, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο υπερασπίζεται, την ίδια την καπιταλιστική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, την στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση του κλάδου της Ενέργειας, της ενίσχυσης των επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία, και όχι τις ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής. Αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που εξειδικεύουν και υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης, που δρα ως το μακρύ χέρι του κράτους στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα, ανάδειξε το ότι η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, το άνοιγμα νέων πεδίων για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων, είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, δηλαδή της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, επίθεση που κλιμακώνεται με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα νέα φορομπηχτικά και άλλα μέτρα, την εφαρμογή της ΚΑΠ της ΕΕ στην κατεύθυνση συγκέντρωσης της αγροτικής παραγωγής και αλλαγής χρήσης γης.

Το ΚΚΕ θα ασκήσει πίεση πάνω για το ζήτημα και μέσα από την δράση των εκλεγμένων κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων, περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών, έχοντας, όμως, καθαρό, ότι η οργανωμένη πάλη των κατοίκων είναι ο αποφασιστικός παράγοντας στο να μπουν εμπόδια στην αρνητική εξέλιξη αυτή, όπως και γενικότερα, η λαϊκή πάλη είναι ο παράγοντας που μπορεί να βάλει εμπόδια στην συνολική αντιλαϊκή επίθεση, και ακόμα να φέρει και φιλολαϊκές ανατροπές σε επίπεδο κοινωνίας και οικονομίας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook