Με παραδοσιακές μελωδίες πλημμύρισαν οι συνεργαζόμενες με το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο πλαίσιο την εορταστικών εκδηλώσεων για την Αποκριά. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Γιάννης Παξιμαδάκης μαζί με εθελοντές του «Διαβάζω για τους Άλλους» – που συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες ζωντανές αναγνώσεις στο «Πτωχοκομείο» – ξάφνιασαν ευχάριστα τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη Μονάδα Φροντίδας των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στον Άί Γιάννη Ηρακλείου. Οι ηλικιωμένοι την Τρίτη (1.03) ταξίδεψαν μουσικά στο παρελθόν και με νοσταλγία τραγούδησαν και χόρεψαν παλιά αγαπημένα τους τραγούδια. 

Την σκυτάλη πήραν οι «Alan Dalon» οι οποίοι την Δευτέρα (7.03) με τη ζωντάνια, τα τραγούδια τους και το χορό παρέσυραν τους ηλικιωμένους της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΗΡΑ1» στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο σε ένα απρόσμενο αποκριάτικο γλέντι. 

Η συνέχεια δόθηκε από τον Νίκο και τον Ανδρέα Φλαμουράκη όπου μαζί με του εθελοντές μας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΦΡΟΝΤΙΔΑ Hjem». Μουσική, χορός, λουλούδια στις γυναίκες που φιλοξενούνται στη μονάδα και πολλή συγκίνηση περιλάμβανε η συγκεκριμένη ημέρα με τους ηλικιωμένους σίγουρα να την κρατούν ως μια ωραία ανάμνηση. 

Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους» έπεσε την Παρασκευή 11.03 στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ίριδα» στις Κάτω Γούβες. Οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία με τους ήχους της παραδοσιακής λύρας και τη φωνή του Γιώργου Παντερή και τους «Νότιους Άνεμους» να τραγουδήσουν και να χορέψουν παραδοσιακά Κρητικά τραγούδια μιας άλλης εποχής. 

Η παρέα του Δικτύου εθελοντών του «Διαβάζω για τους Άλλους» μεγαλώνει, αναπτύσσεται και προσφέρει στην κοινωνία του Ηρακλείου όλο και περισσότερες όμορφες στιγμές χωρίς ποτέ να απομακρύνεται από το στόχο και το όραμα της που είναι η ίση πρόσβαση στην ανάγνωση για όλους! 

Για την άμεση ενημέρωση σας μπορείτε να κάνετε Like σελίδα του δικτύου στο Facebook: Διαβάζω για του Άλλους ή να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο διαδίκτυο http://giatousallous.gr»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook