Από τη Σητεία στο Φαληράκι της Ρόδου πλέει από το απόγευμα το σκάφος του Στόλου της Ελευθερίας για τη Γάζα. Υπενθυμίζεται οτι οι Λιμενικές αρχές Σητείας είχαν εγκρίνει από το Σάββατο  τον απόπλου του σκάφους Dignite – Al – Karama, σημαίας Γαλλίας, απο το λιμάνι της Σητείας, όχι όμως για την Γάζα αλλά για την Ρόδο.

Το σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από την Κορσική, είχε καταπλεύσει στην Σητεία για ανεφοδιασμό, αλλά του είχε απαγορευτεί ο απόπλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μετά την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων του σκάφους Dignite,  δόθηκε άδεια απόπλου για τη Ρόδο με 10 επιβαίνοντες, με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του σκάφους εν ισχύ.

Υπενθυμίζεται πως σε εφαρμογή της απαγόρευσης απόπλου σκαφών με προορισμό την Γάζα  από το αρμόδιο υπουργείο συνολικά 7 πλοία παραμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κερατσίνι) χωρίς να μπορούν να αποπλεύσουν για Γάζα, και τα οποία κινούνται απο λιμάνι σε λιμάνι, ελπίζοντας πως οι διεθνείς αντιδράσεις θα κάμψουν τις Ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook