Η Βουλευτής Ρεθύμνου και Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας απεύθυνε σήμερα χαιρετισμό κατά την έναρξη των «27ων Βαρδινογιαννείων» που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΕΑΚ Γάλλου Ρεθύμνου «Παύλος Βαρδινογιάννης».

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι,

Καλωσορίσατε στα 27α Βαρδινογιάννεια. Μια αθλητική συνάντηση κορυφής,μέσα από την οποία η κοινωνία του Ρεθύμνου και η Ένωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού τιμούν απαρέγκλιτα, εδώ και 27 χρόνια τη μνήμη και την πολύτιμη προσφορά του Παύλου Βαρδινογιάννη στον τόπο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό…

Τιμούν την ανεκτίμητη προσφορά του στον άνθρωποκαι τη μεγάλη μάχη που έδωσε – μάχη ζωής -,να επικρατήσουν στην καθημερινότητα και σε κάθε μας κίνηση αρχές και ιδανικά, όπως ο ανθρωπισμός και η ανιδιοτέλεια.
Τιμούν το όραμά του, το οποίο έκανε πράξη,μέσα από την στήριξή του σε αθλητές και τοπικά σωματεία να βρουν κίνητρα οι νέοι να στραφούν στον αθλητισμό.
Τα Βαρδινογιάννεια φίλες και φίλοι, δεν είναι ένα απλό μίτινγκ στίβου.

Είναι ένα ζωντανό, ηχηρό παράδειγμα που μπορεί να μας διδάξει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανείς αν έχει στόχους, αν έχει ιδανικά, αν

δουλεύει σκληρά και σωστά, αν εμπνέει τον κόσμο και αν τον πείθει για τα υγιή συστατικά της προσπάθειάς του.
Ξεκίνησαν πριν 27 χρόνια σαν ένας μικρός αγώνας μνήμης στο χωμάτινο γηπεδάκι της Σοχώρας με τη συμμετοχή της αθλητικής νεολαίας του Ρεθύμνου. Και έφτασε σήμερα να αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός στο χώρο του στίβου. Ένα διεθνές μίτινγκ αναγνωρισμένο από τις κορυφαίες αθλητικές ομοσπονδίες, που προσφέρει απλόχερα θετική δημοσιότητα για την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο.Αυτή τη θετική δημοσιότητα, την έχουμε σήμερα πολύ μεγάλη ανάγκη.Για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι για να μας υπενθυμίζει, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια τον αθλητισμό,ότι υπάρχουν ακόμα αθλητικοί θεσμοί και διοργανώσεις, μακριά από όλα αυτά τα στοιχεία της παρακμής, της ανομίας και της σήψης στον που αποκαλύφθηκαν πρόσφατακαι συγκλονίζουν τον Ελληνικό αθλητισμό και την Ελληνική κοινωνία. Θεσμοί που έχουν σαν αξιακό θεμέλιο,-γιατί αυτή ήταν η φιλοσοφία του Παύλου Βαρδινογιάννη και αυτή είναι πάντα η στάση ζωής της οικογένειάς του- ότι αθλητής είναι αυτός που παλεύει με το κεφάλι ψηλά και κατακτά κοπιάζοντας. ου σέβεται τον αντίπαλο,
τιμά τη μάχη και δε θυσιάζει την τιμή και τα ιδανικά του για κανένα αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι …έχουμε ανάγκη τη θετική προβολή που προσφέρουν τα Βαρδινογιάννεια, γιατί εκτός από το ότι αναδεικνύουμε τους αγώνες καθ’ αυτό, περνάμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος και ανταγωνιστικός προορισμός αθλητικού

τουρισμού.Ο ελληνικός τουρισμός, μην το ξεχνάμε,είναι ο πιο ανταγωνιστικός και πιο δυναμικός παραγωγικός τομέας της οικονομίας μας.Η ανάπτυξή του είναι ένας ασφαλής δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση.Ανοίγοντας λοιπόν την πόρτα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού,δημιουργούμε επιπρόσθετες ευκαιρίες τουριστικού εισοδήματος.Και αυτό, είναι σημαντικό για την Ελλάδα.Είναι πολύ σημαντικό και για τον τόπο μας.Το Ρέθυμνο και την Κρήτη συνολικά,που σε μεγάλο βαθμό στηρίζει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή της στον τουρισμό.

Φίλες και φίλοι,
είναι χρέος όλων μας στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να βρουν και πάλι οι παρακαταθήκες του Παύλου Βαρδινογιάννη μια κεντρική θέση στον αθλητισμό και στην ευρύτερη κοινωνία.Τον αθλητισμό και την κοινωνία, που επάξια υπηρέτησε ο μεγάλος αυτός Ρεθυμνιώτης.Αγώνας, προσφορά, ανιδιοτέλεια, ήθος.Μερικές λέξεις που σκιαγραφούν το έργο και τη ζωή του.Από όποια θέση και αν υπηρέτησε την πατρίδα του. Ευχαριστώ ακόμα μια φορά την ΕΑΡ, τους τοπικούς φορείς, όλους τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες για τους κόπους σας για την αγάπη και την αφοσίωση, με την οποία όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζετε το θεσμό. Την αγάπη και την αφοσίωση,με την οποία επιβραβεύετε τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις προσπάθειές τους.Είμαι βέβαιη ότι και φέτος διοργανώνουμε αγώνες, όπως ακριβώς τους οραματιζόταν ο Παύλος Βαρδινογιάννης.

Εδώ, στο Ρέθυμνο, στην γενέτειρά του, έντιμους, άρτιους οργανωτικά, με νικητές που κρίνονται και διακρίνονται στον στίβο μόνο από την προσπάθειά τους.
Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε εδώ και εύχομαι στους αθλητές και τις αθλήτριες καλή επιτυχία!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook