Ένας 23χρονος ήταν ο δράστης τεσσάρων κλοπών σε ξενοδοχεία του δήμου Χερσονήσου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία` για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο 23χρονος είχε αφαιρέσει από τα ξενοδοχεία ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και τα είχε πουλήσει σε δύο άτομα 20 και 22 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

“Εξιχνιάστηκαν χθες (15.03.2016) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπής που διαπράχθηκαν σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος 23χρονου ημεδαπού κατηγορούμενου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 20 και 22 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε κατά το χρονικό διάστημα από την 18.10.2015 έως  την 25.11.2015, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από ξενοδοχειακή μονάδα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ηλεκτρονικό υπολογιστή, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή κ.τ.λ.) συνολικής αξίας 3.700 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 23χρονος με ακόμα ένα  άγνωστο δράστη (ο οποίος και αναζητείται) είχαν προβεί στην ανωτέρω κλοπή.
 
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 18.10.2016 έως και την 08.02.2016, ο 23χρονος μαζί με άγνωστο δράστη είχαν διαπράξει συνολικά τέσσερις κλοπές, όλες σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αφαιρώντας ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptop, καταγραφικό μηχάνημα, ηχεία) και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 8.500 ευρώ.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 23χρονος είχε πουλήσει στον 20χρονο και τον 22χρονο μέρος των αφαιρεθέντων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή με κεντρική μονάδα και οθόνη, κεντρική μονάδα), τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook