Εμμένει στην παραίτηση Μουζάλα -«έστω και για λόγους ευθιξίας»-  ο Πάνος Καμμένος ακόμα και μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

O υπουργός Άμυνας είπε ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του μετά την επιστροφή του αναπληρωτή υπουργού από τις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν τελικά ο πρωθυπουργός δεν ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Λίγο πριν την άφιξη του κ. Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με μέλη της κυβέρνησης, όπου συζητήθηκε το θέμα. Ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για την αναφορά λέγοντας ότι έγινε εν τη ρύμη του λόγου, δεν παρέστη στη σύσκεψη, καθώς βρίσκεται εν πτήσει προς Βρυξέλλες. Νωρίτερα, ωστόσο, επικοινώνησε με τον Αλ.Τσίπρα και κατά πληροφορίες υπέβαλε την παραίτησή του.

Η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, παρέχει κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό, με πηγές της να χαρακτηρίζουν υπερβολικές τις αντιδράσεις εναντίον του. 

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία ‘ΠΓΔΜ’. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει» σχολίασαν χαρακτηριστικά.

Κατά της παραίτησης του κ. Μουζάλα τάχθηκαν, επίσης, τόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Παπαδημούλης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης κ μάχης για Προσφυγικό κ Οικονομία.Όχι για παραιτήσεις. Η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα, είναι υπερβολική» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης στο Twitter.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook