Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στα πλαίσια της εποικοδομητικής της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και πιο συγκεκριμένα με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 εγκαινίασε τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και διοργανώνει ημερίδα με θέμα «“Φτάσε όπου δεν μπορείς!”. –Ο Δομήνικος που έγινε “El Greco”–». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντελέστηκε με βάση το βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη Ἀναφορὰ στὸν Γκρέκο και την κινηματογραφική ταινία του κ. Γιάννη Σμαραγδή: «El Greco».  

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, και θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, το ΕΕΕΕΚ Κισάμου, το Γυμνάσιο Πλατανιά και το Γυμνάσιο Νεαπόλεως. Με τον διαδραστικό αυτό τρόπο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να ανταλλάξουν σκέψεις και να έλθουν σε διάλογο με τους δύο μεγάλους δημιουργούς.

Επίσης οι μαθητές θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα από την κινηματογραφική ταινία «El Greco» και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον δημιουργό της κ. Γιάννη Σμαραγδή.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook