Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποτελέσουν την στέρεα βάση στην εφετινή πορεία του τουρισμού της Κρήτης, καθώς οι προκρατήσεις από τις συγκεκριμένες αγορές κινούνται ανοδικά σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό που ξεπερνά το 10%.

Το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις διεθνών tour operators επιβεβαιώθηκε και κατά την διάρκεια της πρόσφατης τουριστικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, καθώς Γερμανοί και Άγγλοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κρήτη ξεπερνώντας τον σκόπελο της προσφυγικής κρίσης και τους φόβους για ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια στην χώρα μας.

Μπορούν ωστόσο οι δύο αυτές παραδοσιακές αγορές να στηρίξουν από μόνες τους το εγχώριο τουριστικό προϊόν; Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου αυτό δεν μπορεί να συμβεί και κρίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη ανόδου των προκρατήσεων και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκες αγορές.

Μέσα στον Απρίλη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θολό μέχρι και αυτή την στιγμή τοπίο σχετικά με την Ρωσική αγορά αν και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν είναι το επιθυμητό. Την ίδια στιγμή τα πάντα είναι έτοιμα για τις δύο πρώτες πτήσεις τσάρτερ από την Γερμανία (Παρασκευή) που θα κάνουν φέτος ποδαρικό στο Ν. Καζαντζάκης.