Στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, στις 19 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, θα συμμετάσχει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών νομού Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στο παγκρήτιο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από μαζικούς φορείς της πόλης στις 19 Μάρτη, στις 12μ στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Διαδηλώνουμε στα Χανιά την ίδια ώρα που συνάδελφοι και συναγωνιστές μας θα διαδηλώνουν στη Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Ξάνθη, το Βόλο αλλά και στο Καλαί, το Δουβλίνο, τη Βιέννη, τη Βαρκελώνη, τη Λιουμπλιάνα, τις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη, το Παρίσι, τη Βαρσοβία, το Λονδίνο, τη Ζυρίχη  και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και ως τη μακρινή Αυστραλία.

Διαδηλώνουμε για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους, βομβαρδισμούς. Για έναν κόσμο χωρίς φράχτες για τα θύματα των επεμβάσεων. Για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και ρατσισμό.

Διαδηλώνουμε γιατί αρνούμαστε να βλέπουμε τους ηγέτες της ΕΕ να πλειοδοτούν σε ρατσισμό προσπαθώντας ο καθένας από τη μεριά του να υψώσει τους πιο αδιαπέραστους φράχτες και να πασάρει τους πρόσφυγες ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στον Ερντογάν.
Διαδηλώνουμε γιατί αρνούμαστε να βλέπουμε στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, τη Frontex  και το ΝΑΤΟ να περιπολούν με σκοπό να απωθήσουν όσους τρέχουν να βρουν άσυλο στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η ακροδεξιά σηκώνει και πάλι κεφάλι.
Διαδηλώνουμε γιατί στην ΕΕ της υποτιθέμενης ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων παραμένουν σε λειτουργία στρατόπεδα συγκέντρωσης από τη Αμυγδαλέζα έως τη Λαμπεντούζα και το Γιβλαρτάρ, ενώ ετοιμάζουν να ανοίξουν και άλλα. Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο είναι ανύπαρκτη στο δράμα των προσφύγων αλλά και ευθυγραμμίζεται με αυτές τις πολιτικές.

Χαιρετίζουμε το μαζικό κύμα αλληλεγγύης που έχει επιδείξει πλειοψηφική μερίδα του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και τασσόμαστε μαζί τους. Ζητάμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, άσυλο  και στέγη για τους κατατρεγμένους και όχι φυλακές και επαναπροωθήσεις. Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη, κοινωνικές υπηρεσίες, ψυχολογική στήριξη, διερμηνείς, κοινωνικούς λειτουργούς και  εκπαιδευτικούς. Χρειάζεται άμεσα η κυβέρνηση να ανταποκριθεί δημιουργώντας τις κατάλληλες δομές, διορίζοντας το κατάλληλο  προσωπικό για να τις στελεχώσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΗ 12μ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook