Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, κατά τη συνεδρίασή του στις 08 Ιουλίου 2011, μετά από διαλογική συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλογικών Φορέων και δημότες, κατέληξε κατά πλειοψηφία στο παρακάτω Ψήφισμα, σχετικά με την Πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του ΕΣΥ από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

1. Διαμαρτυρόμαστε, επειδή η ιδέα του Κεντρικού Νοσοκομείου, την οποία αποδέχεται το αρμόδιο Υπουργείο, χαρακτηρίζοντάς τη βασική, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

2. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη μη διασφάλιση της λειτουργίας των βασικών κλινικών, όπως επανειλημμένα είχε δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και για την αντιμετώπιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλα Νοσοκομεία του Νομού. Έτσι, ενώ σε άλλα Νοσοκομεία οι όποιες συγχωνεύσεις κλινικών πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ίδιου Νοσοκομείου, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας πραγματοποιείται μεταφορά Ιατρών σε άλλα Νοσοκομεία του Νομού, παρά την αξιόλογη, καταγεγραμμένη με στατιστικά στοιχεία, δραστηριότητά τους.

Αξιώνουμε την εφημεριακή κάλυψη των βασικών κλινικών του Νοσοκομείου καθόλη τη διάρκεια του μήνα με γιατρούς ειδικότητας. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την αθέτηση της δέσμευσης του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μ. Τιμοσίδη προς το Δήμαρχο Ιεράπετρας και το Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, ενώπιον του Βουλευτή Λασιθίου και Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκη για το αυτοδιοίκητο των τεσσάρων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

3. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την αθέτηση της πρόσφατης δέσμευσης του αρμόδιου Υφυπουργού για το αυτοδιοίκητο των τεσσάρων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook