Δύο τενίστες που εξέπληξαν με την πορεία τους στο ΟΠΕΝ, ο Θανάσης Μανέκας και ο Σπύρος Ναούμ, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.

Αναλυτικά:

Ο Θανάσης Μανέκας και ο Σπύρος Ναούμ ήταν οι δύο τενίστες που εξέπληξαν με την πορεία τους στο ΟΠΕΝ, καθώς ο μεν έχει καταφέρει να βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά στα μονά και να διεκδικεί το εισιτήριο για τους “4” στα διπλά, ο δε κατάφερε να φτάσει μέχρι τους “8” και να παίξει με αντίπαλο τον Γιάννη Στεργίου που είναι το Νο 1 του ταμπλό.

Οι δύο νεαροί τενίστες παρουσιάζονται ευχαριστημένοι για την πορεία τους στο ΟΠΕΝ, με τον Μανέκα να έχει την ευκαιρία να συνεχίζει και τον Ναούμ να συνέλλεξε πολύτιμες εμπειρίες μετά τους τρεις αγώνες που κατάφερε να παίξει.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΕΚΑΣ

Θανάση, η πορεία σου μέχρι στιγμής στο OPEN εξελίσσεται πολύ καλά, καθώς είσαι μέσα στους ημιτελικούς στα μόνα και στα προημιτελικά στα διπλά. Είναι στόχος για σένα να φτάσεις στην κατάκτηση του τουρνουά;

Βέβαια. Εξ αρχής ο στόχος μου ήταν αυτός, να κατακτήσω το τουρνουά και γι’ αυτό ήρθα. Δουλεύω αρκετά σκληρά, κάνοντας πολλή προπόνηση κάθε μέρα. Αυτό το τουρνουά είναι για μένα μια προετοιμασία για τα “future” όπου θα πάρω μέρος στο Ηράκλειο τις επόμενες εβδομάδες για το έπαθλο των 10.000 δολαρίων και ελπίζω να πάρω τον πρώτο μου ΑΤΡ πόντο.

Σε βλέπουμε πολύ φορμαρισμένο στο τουρνουά. Είσαι πράγματι σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο;

Ναι, θα έλεγα ότι αυτό τον καιρό είμαι σε πολλή καλή κατάσταση. Είμαι αρκετά φορμαρισμένος και νιώθω καλά.

Πώς σου φαίνεται το τουρνουά;

Οι άνθρωποι στα Χανιά είναι πολύ φιλόξενοι και ευχαριστώ για την φιλοξενία τον κ. Ναούμ. Η διοργάνωση του τουρνουά θα έλεγα πως είναι αρκετά καλή, έως πολύ καλή. Δεν μας έχει λείψει τίποτα. Μας παρέχονται όλα.

Θα μπορούσαν πιστεύεις να γίνονται τέτοια τουρνουά στα Χανιά;

Θα μπορούσαν, βέβαια. Το κλίμα, οι καιρικές συνθήκες και τα γήπεδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΟΥΜ

Σπύρο πήγες πολύ καλά στο τουρνουά φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Το περίμενες;

Μπήκα σε αυτό το τουρνουά με στόχο να δω σε τι επίπεδο είμαι. Δεν είχα παίξει άλλο τουρνουά μες στο 2016. Δεν το περίμενα, γιατί κατέβηκαν πολύ καλοί παίκτες στα Χανιά. Περίμενα να έχω μία καλή κλήρωση και να περάσω στον πρώτο γύρο, όμως μετά ήταν αρκετά καλοί παίκτες και με τον Τσιρανίδη που έπαιξα στους “16” δεν πίστευα ότι μπορούσα να τον κερδίσω. Ομως έπαιξα καλά, μου βγήκε το παιχνίδι και με βοήθησε ότι στο τρίτο σετ ο αντίπαλος μου ήταν κουρασμένος. Έπαιξα αρκετά καλά, το ευχαριστήθηκα και ειδικότερα δεν περίμενα με την φυσική μου κατάσταση να τα πάω τόσο καλά.

Στον πρωινό πάντως αγώνα με αντίπαλο τον Στεργίου φάνηκες κουρασμένος;

Πράγματι, στο ματς με τον Στεργίου ήμουν πάρα πολύ κουρασμένος καθώς την προηγούμενη μέρα έπαιξα δύο παιχνίδια με διάρκεια σχεδόν 4 ώρες και νομίζω ότι μου βγήκε η κούραση. Σίγουρα, ο Στεργίου είναι ο τρίτος καλύτερος Ελληνας εν ενέργεια παίκτης αυτή τη στιγμή, ένας πολύ καλός παίκτης. Και νομίζω ότι μου βγήκε η κούραση.

Οπότε το σημαντικότερο για σένα ήταν ότι απέκτησες εμπειρίες. Συμφωνείς με αυτό;

Ναι, εμπειρίες. Δεν έχω ξαναπαίξει με τέτοιο παίκτη όπως ο Στεργίου. Έπαιξα βέβαια καλά, έχοντας κάποιους καλούς πόντους και είχα την ευκαιρία να πάρω άλλα 2-3 game, όμως σίγουρα είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Δεν έμεινα στα ράλι λόγω κούρασης και επειδή με πίεσε πάρα πολύ ο Στεργίου.

Οι επόμενοί σου στόχοι;

Θέλω να δουλέψω πολύ στη φυσική κατάσταση και στη μυϊκή ενδυνάμωση και να παίξω κάποια τουρνουά στο εξωτερικό. Αυτό ευελπιστώ. Είναι κάτι που το θέλω πολύ. Διαβάζω βέβαια, αλλά το τένις δεν πρόκειται να το σταματήσω ποτέ γιατί το αγαπάω.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook