Σαφές μήνυμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  ότι οι προσαρμογές που απομένουν στο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία πρέπει να προέλθουν από τη μείωση των δαπανών και όχι από την αύξηση των φόρων μετέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξκινήσει ο ΣΕΒ με κορυφαίους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών χωρών και της Κομισιόν, όπως οι συναντήσεις με τους Γάλλους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας κ. Σαπέν και Μακρόν στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο και τις πρόσφατες συναντήσεις με επτά επιτρόπους στις Βρυξέλλες. 

Κύκλοι του ΣΕΒ δήλωναν εξάλλου ότι η συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Καγκελαρίας και του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας είχε προγραμματιστεί καιρό πριν, ενώ ενήμερη ήταν και η ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», φάνηκε να ακούει τις θέσεις του ΣΕΒ, επιμένοντας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας τόνισαν επίσης τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και υπογράμμισαν ότι οι οργανωμένες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος σε φόρους και εισφορές, όπως δείχνουν και τα στοιχεία. Οι ελληνικές επιχειρήσεις άλλωστε είναι αυτές που πρώτες θα επενδύσουν στην ελληνική οικονομία, αρκεί να υπάρχει σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΣΕΒ, στις συναντήσεις:

• παρουσιάστηκαν οι εκτιμήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μόλις αποκατασταθεί το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης
• συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, και
• τονίστηκε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για ένα πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα. Κατά την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Φέσσας είχε συνάντηση και με την ένωση των Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), ενώ στις αρχές Απριλίου θα είναι ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνει η ΒDI στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook