Ξεκίνησε η εκστρατεία, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για την ενημέρωση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ηρακλείου με σκοπό τόσο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα όσο και τη μείωση των ατυχημάτων και πνιγμών, αλλά και την καλλιέργεια της κολυμβητικής παιδείας.  

Στην ανακοίνωση του λιμεναρχείου αναφέρεται:

Τον τομέα της πρόληψης των ατυχημάτων εντός του θαλασσίου ύδατος θέτει για ακόμα μια χρονιά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε πρώτη προτεραιότητα μέσω της διευρυμένης εκστρατείας ενημέρωσης των παιδιών,

Μέσω του ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο φέρει τον τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» και εκπονείται από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το 2011, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, έχουν συναντήσει τα τελευταία χρόνια περίπου 3.500 μαθητές δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου.

Από φέτος η προσπάθεια κορυφώνεται με την εκπαιδευτική αυτή δράση να έχει ήδη ξεκινήσει για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού μαθητών.

Στις 18 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή, η δράση μας συνεχίζεται από κλιμάκιο βαθμοφόρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο θα βρίσκεται στις 09:00 στο 26ο Δημοτικό Σχολείο και στις 10:00 στο 40ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

Με τη μεθοδολογία του υπόψη προγράμματος, το οποίο σημειώνεται ότι έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, οι συμμετέχοντες μαθητές θα έχουν – μέσω μιας διαδραστικής οπτικοακουστικής παρουσίασης (power-point) με φιγούρες ηρώων της Disney και λοιπών μορφών από ταινίες κινουμένων σχεδίων καθώς και ενός τρίπτυχου έντυπου με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες και τηλέφωνα ανάγκης, που διανέμεται δωρεάν στα παιδιά, μετά το πέρας της παρουσίασης – την δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο.

Επίσης, θα τους δοθεί η ευκαιρία να καταλάβουν την ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντάς τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook