Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κεραμικών πλακιδίων «Φίλκεραμ – Τζόνσον», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αφενός την προσωρινή επιδίκαση των οφειλόμενων μισθών που ανέρχονται σε περίπου ένα εκατ. ευρώ και αφετέρου τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης δέχθηκαν ότι υπάρχουν οικονομικές οφειλές προς τους εργαζόμενους, αλλά, όπως κατέθεσαν, δεν υπάρχουν χρήματα για να τους εξοφλήσουν.

Όπως έγινε, δε, γνωστό, η εργοδοσία δέχθηκε να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το προσωπικό, εξουσιοδοτώντας τους εργαζόμενους να φυλούν τα αποθηκευμένα εμπορεύματα και τον εξοπλισμό της επιχείρησης.

Οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τη Δευτέρα και εγγράφως τις προτάσεις τους, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο 3μηνο.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της «Φίλκεραμ – Τζόνσον», ενώ δεκάδες εξ αυτών παρακολούθησαν την διαδικασία.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook