“Πολύ μελάνι χύθηκε” τις τελευταίες εβδομάδες για τον ανασχηματισμό των αντιδημαρχών στο δήμο Ηρακλείου, με τις διαρροές από τη Λότζια να κάνουν λόγο για ένα … σαρωτικό ανασχηματισμό σε πρόσωπα και αρμοδιότητες, ένα τολμηρό και γενναίο ανασχηματισμό που θα “ανακάτευε την τράπουλα” και θα έδινε σημαντική ώθηση στη δημοτική αρχή για μια ουσιαστική επανεκκίνηση του “έργου” της.

Ωστόσο, οι διαρροές από τη Λότζια δεν επιβεβαιώθηκαν και σήμερα με την ανακοίνωση του  … “νεόυ” σχήματος, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός “έκαψε” το (ουσιαστικό και επικοινωνιακό) χαρτί του ανασχηματισμού, καθώς από το δημοτικό σχήμα έμεινε εκτός μόνο η κα. Σπανάκη, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αναδιανομές σε επίπεδο αρμοδιοτήτων.

Εκείνη όμως η αλλαγή, που, όπως μαθαίνω, ήδη προκαλεί αίσθηση σε δημότες της πόλης, είναι η μείωση των αντιδημαρχιών σε οκτώ (από εννέα), με την αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Καινοτομίας να καταργείται!!

Και τοποθετείται ως εντεταλμένος σύμβουλος για τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες ο κ. Γιώργος Βλαχάκης. 

Με την κατάργηση της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας, η δημοτική αρχή, ουσιαστικά, απαξιώνει την Παιδεία, μια από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες και στοχεύσεις της (κάθε) τοπικής κοινωνίας!

Υ.Γ:  Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία οι τίτλοι και τα “σύμβολα”… Την απάντηση σε αυτό, την είχε δώσει, κάποτε, ο Φρανσουά Μιτεράν: “Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων”

Γ.Ρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook