Τη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου καταγγέλλει η Δημοκρατική Συνεργασία Οικοδόμων με ανακοίνωσή της.

Η παράταξη κάνει λόγο για απραξία της διοίκησης την ώρα που ο κλάδος πλήττεται από το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

“Η Δημοκρατική Συνεργασία Οικοδόμων καταγγέλλει τη Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων, που ελέγχεται από το ΠΑ.ΜΕ, ότι παρά το γεγονός της προς ψήφισης του νομοσχεδίου «τέρας» του ασφαλιστικού το όποιο εξαθλιώνει τον κλάδο των Οικοδόμων, μηδενίζει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας, σε μια περίοδο κρίσης,  που η ανεργία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζουν.

Απαξιούν ακόμα και στο να καλέσουν τον κλάδο των οικοδόμων στο σύνολο του και  να πραγματοποιήσουν μια ευρεία ενημέρωση των συναδέλφων, όπως έκαναν πριν λίγες μέρες καλώντας  μόνο τους συναδέλφους ( μέλη του ΠΑ.ΜΕ )  στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τους ενημέρωσαν για τα παραπάνω μείζονος σημασίας ζητήματα τα οποία απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων και όχι τους ‘’ ολίγους’’ που εκείνοι επιλεγούν ξεχνώντας την έννοια του ‘’υγιούς’’ συνδικαλισμού.

Τους συναδέλφους θα τους θυμηθούν τις επόμενες μέρες  και όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων, ώστε μπορέσουν να τους ξεγελάσουν και να υφαρπάξουν τους ψήφους τους. Δεν θα μπορέσουν όμως, γιατί  οι συνάδελφοι Οικοδόμοι γνωρίζουν ότι δυόμιση χρόνια τώρα  το σωματείο είναι « νεκρό » και οι πόρτες κλειστές. Η Διοίκηση του συνδικάτου δεν έχει προχωρήσει καν στην σύγκλιση της Γενικής Συνέλευση όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό καθώς μάλλον αποφεύγει να απολογηθεί για την απραξία της.

Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μία ενημέρωση, καμία επαφή με κανένα οργανισμό, και όταν τους ζητάμε στοιχεία δεν δίνουν.

Φέτος δεν έκαναν ούτε τον αποκριάτικο χορό για τα παιδιά των συναδέλφων, μάλλον κάνουν περικοπές και οικονομία γιατί το  ’’ ταμείο είναι πλέον μείων ’’ . Προτιμούν να δίνουν χρήματα του Συνδικάτου σε χαρτιά και μελάνια για τον αγώνα του « ΠΑ.ΜΕ – ΚΚΕ ».

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πριμοδοτήσουν συναδέλφους με χρήματα του συνδικάτου και να τους μεταφέρουν στην  Αθήνα στο περυσινό συλλαλητήριο του ΠΑ.ΜΕ για να κερδίσουν τις  εντυπώσεις.

Πρέπει να γνωρίζουν τα εκτελεστικά όργανα της Διοίκηση ότι, κανένα σωματείο δεν εξουσιοδοτείτε να πριμοδοτεί κόμματα και παρατάξεις. Από τα 15 μέλη του Δ.Σ τα 8 μέλη  γνωρίζουν και τα 7 μέλη είναι στην ‘’επ’ έξω’’ και μετά μιλούν για ‘’μαγαζάκια’’, όταν το Συνδικάτο Οικοδόμων το έχουν κάνει ‘’μαγαζί γωνία’’. Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί.

Καλούμε τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ του Συνδικάτου Οικοδόμων να προχωρήσουν άμεσα σε κάλεσμα της Εκλογοαπολογιστικής  Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτο όπως προβλέπεται από το καταστατικό και το Νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook