Οι φετινοί «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016», που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινούν με τη συναυλία του Αργύρη Μπακιρτζή και των String Theory Ensemble στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.                                     

Ο πρώτος κύκλος των «Αγώνων» αναφέρεται στα Σεμινάρια Θεάτρου που μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι όσοι ενδιαφέρονται. 

Αναλυτικά τα Σεμινάρια είναι: 

Μετά τον κύκλο των Σεμιναρίων ξεκινάει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ όπου 15 θεατρικές ομάδες από την Κρήτη θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ από τις 31 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ όπου την Τρίτη 19 Απριλίου θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους οι Παιδικές – Νεανικές Χορωδίες, στις 20 Απριλίου οι Παραδοσιακές Χορωδίες και στις 21 Απριλίου οι Μικτές – Πολυφωνικές Χορωδίες του Ηρακλείου. 

Μετά τη λήξη του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και τις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, θα γίνει η τελετή λήξης των Αγώνων στις 24 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) το πρωί στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με τη Φιλαρμονική, την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου μας και την απονομή των επαίνων και των διακρίσεων των συμμετεχόντων στους Αγώνες και τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook