Όπως κάθε χρόνο η 20η Μαρτίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI-World Dental Federation). 

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας 2016 είναι:  «Όλα ξεκινούν εδώ. Στόμα Υγιές. Σώμα Υγιές» και επικεντρώνεται στην επίδραση που έχουν οι νόσοι του στόματος στην υγεία και ευεξία του ατόμου, αλλά και στη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης γενικών νόσων μέσω των εκδηλώσεων τους στην στοματική κοιλότητα.

Το έτος 2015, στo πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ηρακλείου, σε συνεργασία με άλλους φορείς, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας και Πρόληψης σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, περιελάμβανε δράσεις ενημέρωσης – ενεργοποίησης μαθητών σε θέματα στοματικής υγείας, διδασκαλία στοματικής υγιεινής, συμβουλές διατροφής και έλεγχο οδοντιατρικής κατάστασης μαθητών, καθώς και φθοριώσεις  στους χώρους του σχολείου.

Στον σχεδιασμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης περιλαμβάνεται η επέκταση και συστηματοποίηση του προγράμματος σε όλη την Κρήτη.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού σας διαβιβάζουμε ενημερωτικό υλικό των αρμόδιων Δ/νσεων του Υπουργείου Υγείας.