Ειρηνική εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία πραγματοποίησαν χθες το βράδυ εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για δεύτερη νύχτα για την τραγωδία στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Εντός της εισόδου και εξόδου του προεδρικού είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο πολιτών.

Λόγω της εκδήλωσης έκλεισανι και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Ένα μεγάλο μαύρο πανό έγραφε με κόκκινα γράμματα: «Δεν γονατούμε στο καθεστώς - απαιτούμε δικαίωση των νεκρών», ενώ με άσπρα γράμματα αναγράφεται «Κάτω η χούντα του Χριστόφια».

Μπροστά στην πύλη της εξόδου του Προεδρικού οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν μικρά κεράκια εις μνήμην των δίδυμων αδικοχαμένων στρατιωτών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, οι οποίοι θα κηδευθούν σήμερα. Σε άλλο σημείο της εξόδου αναρτήθηκαν πανό με τα ονόματα των 13 θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Γύρω από αυτό υπάρχουν αναμμένα κεριά.

Εξάλλου, ειρηνική εκδήλωση στη μνήμη των δίδυμων αδελφών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου οργάνωσαν φίλοι τους σε πάρκο πλησίον της Πλατείας Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό.

Οι μαυροφορεμένοι φίλοι των αδικοχαμένων παλικαριών αξίωσαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ