Τελευταία ενημέρωση: 14:12

Με σύνθημα “Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, Ανοιχτά σύνορα για όλους” ξεκίνησε το παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φορείς των Χανίων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Το “ραντεβού” δόθηκε για τις 12 το μεσημέρι ωστόσο η προσέλευση κόσμου ήταν μικρή. Περίπου 60 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δημοτικής Αγοράς, ανήρτησαν πανό στα οποία αναγράφονταν εκτός από τις θέσεις για το προσφυγικό, συνθήματα αντιρατσιστικά, εναντίον του ΝΑΤΟ και της βάσης της Σούδας.

Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, στη 13:30 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων. Την στιγμή που η πορεία περνούσε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη, συγκεντρωμένοι φώναξαν αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα και στη συνέχει αποχώρησαν. 

 

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες συγκεντρώσεις με αντιρατσιστικό περιοχόμενο και μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook