Δικό του λογαριασμό στο Instagram απέκτησε από σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως είχε ανακοινώσει εξάλλου το Βατικανό την Παρασκευή. Ο λογαριασμός του Πάπα έκανε μάλιστα μια… εντυπωσιακή πρεμιέρα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 100.000 ακόλουθους την πρώτη κιόλας ώρα της λειτουργίας του.

Η πρώτη ανάρτηση του Ποντίφικα στο νέο του προσωπικό λογαριασμό (το Βατικανό διαθέτει εδώ και καιρό λογαριασμό στα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ήταν μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον ίδιο να προσεύχεται γονατιστός. Η φωτογραφία του συνοδευόταν μάλιστα από το μήνυμα «Προσευχηθείτε για εμένα», γραμμένο σε εννέα γλώσσες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού, παρόλο που ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, στην πραγματικότητα πρόκειται να τον χειρίζονται (όπως και τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter) άλλα άτομα. 

Ο λογαριασμός του Ποντίφικα στο Twitter @Pontifex λειτουργεί από το 2012 και έχει σήμερα σχεδόν 8,9 εκατομμύρια followers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό στο Instagram μετά τη συνάντηση που είχε λίγους μήνες πριν με τον CEO του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Κέβιν Σίστρομ, με τον οποίο είχε συζητήσει τότε την «δύναμη των εικόνων να ενώνουν ανθρώπους με διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook