Πολύ κοντά σε μια ιστορική και σπουδαία νίκη απέναντι στο Μαρούσι βρέθηκε ο Κύδωνας, που “λύγισε” στην παράταση και ηττήθηκε με σκορ 74-78 από τους πρωτοπόρους.

Η ενημέρωση του Κύδωνα για το παιχνίδι:

Την απόλυτη ατυχία και σε κάποιες περιπτώσεις, αδικία βίωσε η ομάδα μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων στο παιχνίδι απέναντι στο πρωτοπόρο της Γ’ Εθνικής Μαρούσι. Ο Κύδωνας κρατούσε στα χέρια του μια τεράστια νίκη, την οποία ωστόσο, απώλεσε στην παράταση με 78-74, στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού που γέμισε από φιλάθλους, οι οποίοι ενίσχυσαν την προσπάθεια της ομάδας των Χανίων.

Ένα δευτερόλεπτο και 25 εκατοστά πριν το τέλος, ο Τσαρουχάς με δίποντο έδωσε προβάδισμα 66-64 στον Κύδωνα. Μετά το time out, ο Σουρλής (που λίγο νωρίτερα είχε πετύχει απίστευτο τρίποντο για την ομάδα του), με δίποντο Buzzer Beater ισοφάρισε το παιχνίδι και έδωσε οξυγόνο στο Μαρούσι! Το Μαρούσι έστειλε στην παράταση ένα παιχνίδι το οποίο ο Κύδωνας το είχε υπό τον έλεγχό του αφού η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 5 και 8 πόντων στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Λίγο η εμπειρία των παικτών του Αμαρουσίου, λίγο κάποια «φαλτσοσφυρίγματα» των διαιτητών που «έσπρωξαν» τους φιλοξενούμενους, έδωσαν στους πρωτοπόρους μια απρόσμενη νίκη στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού.

Ο Κύδωνας Χανίων παρά την ήττα του στην παράταση, πήρε το χειροκρότημα τόσο των περίπου 1000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό Κλαδισού, όσο και της αντίπαλης ομάδας του Αμαρουσίου, που στην κυριολεξία πήρε μια τυχερή νίκη στα Χανιά.

Τεράστια εμφάνιση για τον Κύδωνα Χανίων, ο 16χρονος, μαθητής της Β’ Λυκείου Νίκος Βλαχάκης που πέτυχε 19 πόντους και έκανε απίστευτα πράγματα, απέναντι σε πολύπειρους αντιπάλους.

10ΛΕΠΤΑ: 17-15, 32-27 (ΗΜΙΧΡΟΝΟ), 49-46, 66-66 (ΚΑΝ.ΔΙΑΡΚ.), 74-78 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Κ.ΣΔΡΑΚΑΣ): Βλαχάκης 19 (1), Υφαντόπουλος 12 (2), Αλεξίου 4, Τσαμπάς 16, Ζανιδάκης, Τσαρουχάς 10, Μπερτίδης, Γκιούλης, Κολαρετάκης 2, Αδοντάκης 9, Λιονάκης 2, Κοντογιάννης.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Κ.ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ): Ξυδάς 17, Πολυχρονόπουλος, Μπαλαμπάνης 7, Ραλλάτος 14 (1), Μπαλάφας 19, Σκιαθίτης, Γεωργίου 6, Κανέλλης 2, Σουρλής 12(2), Καπετάνιος, Μαραγκίδης 1.

Φωτ. Στράτος Σολανάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook