Η Κρήτη συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για  φιλοξενία προσφύγων, αλλά όχι σε αυτό το στάδιο και σε περιορισμένο αριθμό.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχαν το πρωί με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάκη, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός και Τάσος βάμβουκας .

Συγκεκριμένα, ο κ.Μουζάλας είπε στους Δημάρχους πως η Κρήτη δεν υπάρχει στο πρώτο στάδιο, αλλά έχει ενταχθεί ως τόπος φιλοξενίας για το δεύτερο στάδιο.

Από την πλευρά τους οι κ.κ.Λαμπρινός και Βάμβουκας ζήτησαν να μην γίνει το παραμικρό χωρίς συννενόηση με τους Δήμους και επίσης να προσεχθεί ιδιαίτερα το θέμα του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο κ.Μουζάλας έδωσε τις σχετικές διαβεβαιώσεις και όπως είπε θα αναζητηθούν πιθανοί χώροι μακριά από τουριστικές περιοχές.

Επίσης ο Δήμαρχος Χανίων του ζήτησε να παρέμβει στο ΤΑΙΠΕΔ για τον χώρο του πρώην Ψυχιατρείου όπου μπορούν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

Πάντως εκείνο που εκτιμάται είναι πως ακόμη και να μεταφερθούν στην Κρήτη πρόσφυγες από την κεντρικη΄Ελλάδα, θα πρόκειται για μικρό αριθμό, αφού η Κρήτη δεν αποτελεί προορισμό των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, εκτός από εκείνους που μεταφέρονται από τους διακινητές στα νότια παράλια και για τους οποίους επίσης θα πρέπει να υπάρξει σχετική μέριμνα.

Δήλωση  του Δημάρχου Χανίων και αντιπροέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Τάσου Βάμβουκα μετά τη συνάντηση με τον κ. Μουζάλα

«Ο κος Μουζάλας μας ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση η Κρήτη δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό για την υποδοχή των προσφύγων ενδέχεται όμως να βρίσκεται στην επόμενη φάση. Ο κος Μουζάλας βρήκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την πρόταση μας – ως Δήμοι Κρήτης και ιδιαιτέρως ως Δήμος Χανίων δεδομένου ότι από εμάς ξεκίνησε αυτή η πρόταση – για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών υπό ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες στη συνέχεια θα εξετάσουμε με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Επίσης μας ευχαρίστησε για την συνεισφορά μας στην ανθρωπιστική βοήθεια που οργανώνουμε και θα αποστείλουμε τις επόμενες μέρες και μάλιστα συνεννοηθήκαμε για το που και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η αποστολή».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook