Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραδέχτηκε χθες ότι η κατάσταση της υγείας του μπορεί να απαιτήσει χημειοθεραπεία, αλλά διέψευσε φήμες ότι ο καρκίνος από τον οποίο υποφέρει έχει κάνει μετάσταση στο παχύ έντερο ή το στομάχι.

\”Μετά την αφαίρεση του όγκου, έφτασα σε ένα βέλτιστο επίπεδο ανάρρωσης (…) θα εισέλθουμε πλήρως στο δεύτερο στάδιο, και αν όλα πάνε καλά, σε ένα τρίτο που κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτήσει τη θεραπεία με ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία για να ‘θωρακίσουμε’ το σώμα ενάντια σε αυτά τα κακοήθη κύτταρα που το απειλούν\”, δήλωσε ο πρόεδρος σε πρωινή τηλεφωνική του παρέμβαση στην κρατική τηλεόραση VTV.

Ο Τσάβες, 56 ετών, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου στην περιοχή της πυέλου στις 20 Ιουνίου στην Κούβα, όπου έμεινε ένα μήνα, ως την επιστροφή στη χώρα του την περασμένη εβδομάδα.

Μετά την επιστροφή του, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κράτους εξαγωγέα αργού πετρελαίου στη Λατινική Αμερική, έχει κάνει σύντομες εμφανίσεις στην τηλεόραση για να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εκτιμήσεις περί κενού εξουσίας, ενώ ορισμένες εφημερίδες υποστηρίζουν ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο του παχέος εντέρου ή του στομάχου.

\”Μερικοί λένε ότι μου αφαίρεσαν τέσσερα μέρη του παχέος εντέρου, και ότι υποβλήθηκα σε αφαίρεση μέρους του στομάχου μου: Δεν υποβλήθηκα σε τίποτα τέτοιο (…) Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου, αλλά όχι αυτή που μερικοί θα ήθελαν\”, διαβεβαίωσε ο Τσάβες.

\”Είχα ένα μεγάλο όγκο. Όταν είδα αυτή την εικόνα, σκέφτηκα: \”Θεέ μου\”. Ήταν σχεδόν τόσο μεγάλος όσο μια μπάλα του μπέιζμπολ\”, συνέχισε.

Την Τρίτη, ο Τσάβες επέμεινε ότι ο καρκίνος του δεν θα σημάνει την έναρξη μιας μετάβασης στην ηγεσία της κυβέρνησης ή του κόμματος του, διευκρινίζοντας ότι εξακολουθεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές του 2012.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook