Χθες το απόγευμα στην περιοχή των Σκουριών υπήρξε συμβάν βανδαλισμού και φθοράς δημόσιας περιουσίας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους των μεταλλείων Κασσάνδρας, μια ομάδα “οικολόγων” έφτασε έξω από τον εργοταξιακό χώρο το μεσημέρι. Οι δράστες αναψαν φωτιά, χρησιμοποιώντας τα στοιβαγμένα ξύλα και κατέληξαν να θέσουν σε κίνδυνο όλο το βουνό, κάτι που αποδεικνύεται με φωτογραφίες που ανέβασαν οι ίδιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι “γνωστοί-άγνωστοι” έδρασαν ανενόχλητοι, κατέστρεψαν το εκκλησάκι που βρίσκονταν στο σημείο και εγκατέλειψαν τη φωτιά αναμμένη, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, με το δυνατό αέρα να την ενισχύει! “Μια πράξη ιερόσυλη, μια πράξη ανευθυνότητας αλλά και μια πράξη παράνομη και επικίνδυνη!” όπως αναφέρει σχετική επιστολή των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, προς το Δασαρχείο Αρναίας.

Τρείς τόνοι ξύλα –περιουσία του Δασαρχείου Αρναίας- κάηκαν και η γύρω δασική περιοχή κινδύνευσε. “Όσοι από εμάς βρίσκονταν στο χώρο, έσπευσαν να αποτρέψουν τα χειρότερα, υποστηρίζοντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ευτυχώς τα καταφέραμε. Όμως, αυτό δεν αρκεί. Απευθυνόμαστε λοιπόν, σε εσάς, καταγγέλλουμε το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και σας καλούμε να «απαντήσετε» στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και να αντιδράσετε σε αυτή την ασυδοσία. Ως πότε θα παραμένουμε θεατές στα σκηνικά βίας και καταστροφής στην περιοχή μας; ” καταλήγει η επιστολή των εργαζομένων, οι οποίοι τονίζουν ότι ανησυχούν μετά το συμβάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook