Ραγδαία αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει από Τετάρτη ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται πάντως ο καιρός και σήμερα μέχρι το απόγευμα με υψηλές σχετικά θερμοκρασίες, ενώ στη συνέχεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και κυρίως από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και από το απόγευμα βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί  4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχερό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Την Τέταρτη 23-03-2016 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Την Πέμπτη 24-03-2016 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή 25-03-2016 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο 26-03-2016 προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, την Κυριακή 27-03-2016 αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook