Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας σε πολλές πόλεις στην Ινδία έπειτα και από τις τρεις χθεσινοβραδινές εκρήξεις που συγκλόνισαν το εμπορικό εμπορικό κέντρο της Βομβάης κοστίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 133.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμόχαν Σίνχ κάλεσε τους πολίτες της πόλης \”να παραμείνουν ήρεμοι και ενωμένοι\”.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την επίθεση χαρακτηρίζοντάς τη \”απεχθή\”.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις τρεις διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις.

Οι χθεσινές επιθέσεις έφεραν στη μνήμη τον αιματηρό Νοέμβριο του 2010 όπου δέκα ένοπλοι εξαπέλυσαν για τρεις ημέρες συντονισμένες επιθέσεις κοστίζοντας τη ζωή σε 166 ανθρώπους. Η Ινδία είχε κατηγορήσει τότε την οργάνωση Λασκάρ-ι-Τάιμπα που έχει τη βάση της στο Πακιστάν για τις επιθέσεις αυτές, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι διμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Νέου Δελχί και του Ισλαμαμπάντ.

Σήμερα ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Π. Σινταμπαράμ σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι  \”είναι πολύ νωρίς να εικάσουμε ποιοι ευθύνονται…Υπάρχουν υποψίες για όλες τις οργανώσεις που μπορούν να πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις.Δεν δείχνουμε με το δάκτυλο την τάδε ή τη δείνα οργάνωση…Όλες οι εχθρικές προς την Ινδία οργανώσεις εξετάζονται εξονυχιστικά. Δεν αποκλείουμε τίποτε. Παρατηρούμε όλο τον κόσμο για να βρούμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές\”. Πρόσθεσε δε, ότι η χώρα του θα συνεχίσει \”να εργάζεται, να αναπτύσσεται και να ευημερεί\”.

Χθες η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα στην αγορά Ζαβερί, η δεύτερη στην περιοχή της Όπερας και η τρίτη στο κέντρο της πόλης στην περιοχή Νταντάρ. Όλες οι βόμβες εξερράγησαν με διαφορά 15 λεπτών η μία από την άλλη και σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για αυτοσχέδιους βομβιστικούς μηχανισμούς.

Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εμφανή την παρουσία τους σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, στο Δελχί, στην Καλκούτα καθώς και σε πολλές ακόμη πόλεις. Επίσης σήμερα οι αρχές αναθεώρησαν τον αριθμό των θυμάτων και από 21 που ήταν το επίσημο νούμερο χθες ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 17 και οι τραυματίες σε 133.


enet

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook