Με τη φράση “Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δε πιάνει” απαντά το συνδικάτο Οικοδόμων στις καταγγελίες της Δημοκρατικής Συνεργασίας για απραξία του συνδικάτου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων:

“Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει στους συναδέλφους του κλάδου και όλου του νομού τα ψεύδη τους: την ανακοίνωσης της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΠΑΣΚΕ) την Παρασκευή 18/3/2016 .

Η εργοδοτική δημοκρατική συνεργασία εργολάβων ξαφνικά θυμήθηκε την ύπαρξη του συνδικάτου, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ξαφνικά θυμήθηκαν την μαύρη εργασία την ανεργία που είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης, θυμήθηκαν ότι είναι προς ψήφιση ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό που τσακίζει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και πιάνει μέχρι και τις πέτρες.

Αυτό που ξέχασαν να μας πουν είναι ότι το ασφαλιστικό δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Είναι μέσα στο πακέτο μέτρων του 3ου μνημονίου μαζί με το φορολογικό, τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο. ΤΟΥΜΠΕΚΙ κάνουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές ότι είναι επιταγή της πλουτοκρατίας και το φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ. Δε θέλουν να θίξουν ούτε τα αφεντικά τους, ούτε την <αριστερή> κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρο αγώνα κάνανε μαζί με τη πλειοψηφία του ΕΚΗ, προκειμένου να βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να εκλεγεί βουλευτής ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΗ ο Σ. Βαρδάκης. Ολόκληρο αγώνα κάνανε συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια στήριξης στην υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, διαπραγμάτευση που έφερε το 3ο  μνημόνιο και τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι εξαθλιώνει το κλάδο. Τώρα ξαναγύρισαν στο ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να  στήσουν ξανά την ΠΑΣΚΕ (Δημοκρατική Συνεργασία ) . 

Τους τσούζει που το Συνδικάτο Οικοδόμων τα τελευταία 3 χρόνια έχει πάρει ταξική κατεύθυνση, ότι η ταξική πλειοψηφία-οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ- κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι στο Συνδικάτο σε κατεύθυνση ανασύνταξης του εργατικού ταξικού κινήματος, γιατί το ταξικό κίνημα δεν είναι σαν τα μούτρα τους, δεν περιλαμβάνει σωματεία σφραγίδες, παραγωγής αντιπρόσωπων για να έχουν οι εργοδοτικοί τα παντελόνια τους σε απευθείας σύνδεση με τις καρέκλες. 
Τα ταξικά σωματεία παλεύουν σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εργοδοσία, σε σύγκρουση με τη κυβέρνηση, στα πλαίσια του οποίου έγινε και το συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ την 1/11/14 και συμμετείχαν πάνω από 1000 σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες όπου δεν πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. 

Μέσα στην τριετία έχουν γίνει 6 γενικές συνελεύσεις, όσες δηλαδή κάνανε οι εργοδοτικοί στα 9 προηγούμενα χρόνια που ήταν πλειοψηφία, 4 συσκέψεις ευρείες του Συνδικάτου και μία ημερίδα για την αντισεισμική θωράκιση. Όχι μόνο δεν πάτησαν τα πόδια τους αλλά τα σαμποτάρανε με τη στάση τους. Νεκρό σωματείο είναι το σωματείο εκείνο που δεν έχει κατεύθυνση συσπείρωσης του κλάδου. Νεκρό ήταν το σωματείο όσα χρόνια ήταν πλειοψηφία ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός όπου ασέλγησε πάνω στο Συνδικάτο και επέβαλε λογική εργολάβου. Ο κλάδος σας πήρε χαμπάρι γι’ αυτό και έδωσε την πλειοψηφία στους ταξικούς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους καλούμε να δώσουν και το τελειωτικό χτύπημα στις επερχόμενες  εκλογές το καλοκαίρι. 

Όσο για τα οικονομικά του συνδικάτου φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης που λέει και ο λαός μας, γνωρίζουν οι οικοδόμοι για την διαχείριση της ΠΑΣΚΕ στο συνδικάτο τα προηγούμενα χρόνια.    
Το Συνδικάτο μας, στο πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,  πραγματοποίησε κινητοποιήσεις για το σοβαρό  ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο για την κοινωνική ασφάλιση με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας οικοδομών. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο λαιμητόμο.  Απαντάμε  με 48ωρη γενική απεργία, την πρώτη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει παρθεί πάνω από ενάμισι μήνα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook