Σοκαρισμένος και με σπασμένη φωνή μίλησε αποκλειστικά στο star.gr, ο Πάτρικ Γκιλμπέρτ, ο παίκτης του «X-Factor», βρέθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την ώρα της έκρηξης και γλύτωσε από θαύμα!

Μην μπορώντας να πιστέψει πώς ξέφυγε από του Χάρου τα δόντια, ο Πάτρικ μας περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο, ότι μόλις είκοσι λεπτά πριν γίνει η έκρηξη στα check in, εκείνος βρισκόταν στα διπλανά Starbucks και έπαιρνε τον καφέ του, έχοντας φτάσει για πρώτη φορά στη ζωή του, στην ώρα του για να προλάβει το αεροπλάνο:

«Εκείνη την ώρα είχα μπει ήδη στο αεροπλάνο οπότε εμείς δεν ακούσαμε κάτι.Η έκρηξη έγινε στις 7:55 στις αναχωρήσεις, μεταξύ των Starbucks και εκεί που γίνεται το check. Στις 07:35 ήμουν στο Starbucks και έπαιρνα πρωινό. Είναι απίστευτο. Μέχρι το αεροπλάνο, έπινα τον καφέ του Starbucks. Ήταν απίστευτο, γιατί ήταν η πρώτη φορά που έφτασα πιο νωρίς από την πτήση μου. Συνήθως τρέχω σαν το χαζό ώστε να προλάβω το αεροπλάνο. Ήμουν πολύ τυχερός βασικά», περιέγραψε αρχικά ο Γκιλμπέρτ με την φωνή του να «σπάει» από το σοκ που έζησε:

«Συγγνώμη που είμαι λίγο κάπως» μας λέει και συνεχίζει:

«Πέρασα τον έλεγχο, δεν έγινε κάτι ήταν όλα οκ, και αφού μπήκα στο αεροπλάνο την ώρα που καθόμασταν είδαμε έξω στην πίστα να κυκλοφορούν ασθενοφόρα και αστυνομικά. Μας είπε ο πιλότος ότι υπάρχει bomb alert, χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και αν έγινε έκρηξη ή όχι. Μετά μας είπε ότι έγινε έκρηξη».

Οι σκηνές που ακολούθησαν μετά ήταν σκηνές πανικού, καθώς οι Αρχές προσπάθησαν να βγάλουν τον κόσμο έξω από το αεροδρόμιο, αλλά και να προστατεύσουν όσους επιβάτες είχαν μπει ήδη στα αεροπλάνα και περίμεναν την απογείωση:

«Μας απομονώσανε και μας βάλανε μέσα στο αεροπλάνο όπου καθίσαμε μιάμιση ώρα. Μετά μας βγάλανε από το αεροπλάνο και τώρα μας έχουνε… δεν ξέρω βασικά που είμαστε. Μέσα στο αεροδρόμιο, σε κάτι κτίρια μπροστά. Απ΄ ότι καταλαβαίνω, είμαστε στα κτίρια που γίνονται οι επισκευές των αεροπλάνων».

Όπως είπε στο star.gr ο Πάτρικ, εκείνη την ώρα το αεροδρόμιο ήταν κατάμεστο από κόσμο, καθώς εκτός του ότι ήταν ώρα αιχμής, στις Βρυξέλλες σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη και πολλοί αναχωρούσαν για διακοπές:

«Είναι και γιορτινή εβδομάδα, οπότε καταλαβαίνεις ότι… εκείνη την ώρα ήταν peak hour. Κόσμος έφευγε και για διακοπές και για τις δουλειές τους».

Πλέον ο Γκιλμπέρτ όπως λέει είναι καλά και ομολογεί πως «είχα Άγιο!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook