Αγνοούνται εκατόν πέντε παιδιά που φιλοξενούνταν σε ορφανοτροφείο στην πόλη Μισράτα της Λιβύης. Οι αρχές της χώρας ερευνούν την υπόθεση, καταγγέλλοντας πως απήχθησαν μετά τους βομβαρδισμούς της πόλης.

Εδώ και πολλές εβδομάδες δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι απέγιναν τα 105 αγνοούμενα παιδιά, όπως ανακοίνωσε Λίβυος υπουργός.

Τα 52 αγόρια και 53 κορίτσια απήχθησαν στη Μισράτα -την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί- και οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό, τόνισε σε ξένους δημοσιογράφους ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιμπραχίμ Σάριφ, προσθέτοντας πως οι αρχές διαθέτουν κατάλογο με τα ονόματα των παιδιών.

"Μάρτυρες δήλωσαν πως τα είδαν πάνω σε ένα τουρκικό πλοίο, άλλοι σε ιταλικό ή γαλλικό πλοίο, θέλουμε την αλήθεια και καθιστούμε υπεύθυνες αυτές τις χώρες για την τύχη των παιδιών που δεν είναι στρατιώτες ούτε ένοπλοι", υπογράμμισε ο υπουργός.

Είπε μάλιστα πως γιατρός που πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς και συνελήφθη από τις αρχές αποκάλυψε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη Γαλλία και την Ιταλία.