Πρώτη ενημέρωση 9.06 Τελευταία ενημέρωση: 14:30

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Σφηνάρι Κισάμου και λόγω των θυελλωδών ανέμων πήρε αστραπιαία μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση όμως οι ισχυροί νοτιάδες που έφταναν στα 8 μποφόρ, κατεύθυναν την πύρινη λαίλαπα προς τα σπίτια. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής απεσόβησε τα χειρότερα, ενώ η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στην πλαγιά του βουνού.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες απο 37 Πυροσβεστες με 15 οχήματα, και οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από ιδιαίτερα αντίξοοες συνθήκες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Flashnews.gr, ο διοικητής Πυροσβεστικής Χανίων κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, η πυρκαγιά μαίνεται σε διάσπαρτα μέτωπα και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι φλόγες έχουν περάσει ήδη μέσα από κατοιμένα όμως ευτυχώς, μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν ακούμπησαν σπίτια. Ο κ. Μπουντουράκης δεν αποκλείει να ζητηθεί και η έλευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Ελευσίνα προκειμένου να συνδράμει από αέρος στην κατάσβεση της φωτιάς.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε βίντεο από το σημείο

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το μεσημέρι, όπου αυξήθηκε η ένταση των ανέμων, δυτικά των Χανίων, σημειώθηκε μπαράζ πυρκαγιών.

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να δείτε το βίντεο

(Εξωτερική φωτο απο sadentrepese.blogspot.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook