Τελευταία ενημέρωση: 14:15

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Κρήτη έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο, με αποκορύφωμα το θάνατο ενός 58χρονου άντρα στα Χανιά όταν δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Δυστυχώς τα ατυχήματα δεν έλειψαν και στα σχολεία στα Χανιά, όπου δύο μαθητές τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφριά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στο σχολείο της Σούδας αντικείμενο από σκεπή, εκσφενδονίστηκε με τον αέρα και τραυμάτισε μαθητή στο χέρι ενώ νωρίτερα στο λύκειο Βάμου, τμήμα δέντρου που έσπασε τραυμάτισε μαθητή.

Μετά από αποφάση του δημάρχου Χανίων, τα δημοτικά σχολεία του δήμου θα κλείσουν για λόγους ασφάλειας  όπως επίσης και ο δημοτικός κήπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση του δήμου που ανακοινώθηκε επίσημα, δεν γίνονταν διαχωρισμός μεταξύ σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση για το αν τελικά κλείσουν όλα τα σχολεία του δήμου. Τελικώς, σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Χανίων, προέκυψε ότι η απόφαση αφορά μόνο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνιστάται, τέλος, στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν τη διέλευση από μεγάλα πάρκα και άλση του Δήμου.  

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Κρήτη, κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο το νησί, στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες,  στον ΒΟΑΚ, φωτιές, με αποκορύφωμα το θάνατο του 58χρονου οδηγού..

Η ανακοίνωση του δήμου Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών, έκλεισαν τα σχολεία, σήμερα, Τετάρτη 23/3/2016, έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. 

Παράλληλα, κλειστός θα παραμείνει ο Δημοτικός Κήπος των Χανίων 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook