Το ζωηρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων Τσεχίας και Κρήτης εξέφρασε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας  στην Αθήνα κ. Jan Bondy, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Ο Τσέχος διπλωμάτης πρότεινε τη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων Τσέχων και Κρητικών επιχειρηματιών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκδήλωσης στο Ηράκλειο που θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση τσέχικων και Κρητικών προϊόντων/ εταιρειών.

Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης θα γίνουν προκαθορισμένα ραντεβού μεταξύ των επιχειρηματιών, σε τομείς ανάλογους με τον ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τις δύο πλευρές.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο κ. Bondy αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ήδη στον τουριστικό τομέα, καθώς περίπου 400.000 Τσέχοι (4% του πληθυσμού) επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, πολλοί από τους οποίους έχουν τελικό προορισμό την Κρήτη.

Ο κ. Αλιφιεράκης χαιρέτησε την πρόταση επιχειρηματικής συνεργασίας,  παρουσίασε τις δυνατότητες της τοπικής αγοράς και συμφώνησε στην ανάγκη ανάπτυξης στενότερων εμπορικών σχέσεων με την Τσεχία, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που επιδιώκει για τα μέλη του το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετείχαν επίσης η Πρόξενος της Τσεχίας στην Κρήτη κα Μαρία Νισταζάκη και ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητηρίου ηρακλείου κ. Μηνάς Μελισσείδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook