Στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού – ΜΙΤΤ που  πραγματοποιείται από  23ως 26 Μαρτίου στο Expocentre της Μόσχας, το σημαντικότερο τουριστικό  εκθεσιακό γεγονός για τη Ρωσία, συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο τη δυναμική προβολή του νησιού μας στη τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης σημειώνει μεγάλη επισκεψιμότητα ιδιαίτερα από  τουριστικούς  φορείς και σημαντικούς Τour operators της Ρωσίας .Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει δικό της περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ, ως αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ   Περιφέρειας Κρήτης και ΕΟΤ που θα συνεχιστεί και σε επόμενες μεγάλες τουριστικές εκθέσεις.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης  αποτελείται από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, και τους περιφερειακούς συμβούλους Τάσο Κουρουπάκη και Νίκο Δασκαλάκη.

O Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης  δήλωσε πως το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για το Ρώσικο τουρισμό χρονιά.

«Η Ρωσική αγορά μαστίζεται από την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η υποτίμηση του ρουβλίου και ως εκ τούτου η Ρωσική κυβέρνηση στρέφει τους εν δυνάμει ταξιδιώτες στον εσωτερικό τουρισμό. Σημαντικά λιγότεροι Ρώσοι θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό, με τον εξερχόμενο τουρισμό της χώρας να  αναμένεται να μειωθεί συνολικά κατά 35-40%. Η Ελλάδα λόγω των πλεονεκτημάτων της και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες, διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μέρος από το ποσοστό των Ρώσων τουριστών που μειώνεται συνεχώς .Οι κρατήσεις συγκριτικά με πέρυσι κινούνται θετικά, το δείγμα όμως είναι ακόμη μικρό, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολλές κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής που θα επιφέρει και αυξανόμενη ζήτηση για έκδοση τουριστικής βίζας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook