Εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι δεν έχουν σταματήσει την κινητοποίησή τους έξω από το εργοστάσιο της ανακύκλωσης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους εδώ και 14 ημέρες έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας, ωστόσο όπως τουλάχιστον οι ίδιοι οι εργαζομενοι υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, η εταιρεία άλλαξε τη στάση της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Έπειτα από 150 ημέρες έξω από το εργοστάσιο της ανακύκλωσης, σε έναν αγώνα σκληρό για την υπεράσπιση της δουλειάς των εργαζομένων και των κεκτημένων τους, ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει με ασφάλεια. 

Ότι η εταιρία κρατά κλειστό το εργοστάσιο με αποκλειστικά δική της ευθύνη προκειμένου να εξασφαλίσει λειτουργία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη, και συμπαραστάτη σε αυτό βρίσκει και την τοπική διοίκηση, και την ΕΕΑΑ αλλά κυρίως την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ενώ εδώ και σχεδόν 14 ημέρες έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων και του εκπροσώπου που έχει ορίσει η εταιρία, στην κατεύθυνση να ανοίξει το εργοστάσιο και να συνεχιστεί ομαλά η ανακύκλωση στους νομούς, η εταιρία ξαφνικά αλλάζει την στάση της, αρνείται να υλοποιήσει τη συμφωνία και βάζει νέους δυσμενέστερους όρους στις πλάτες των εργαζομένων. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις των δήμων και των υπουργείων ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων, παρά τους λεονταρισμούς του δήμου Ηρακλείου όπου έδωσε εξώδικη 3ήμερη διορία στην ΕΕΑΑ να αναλάβει τις ευθύνες της και τελικά δεν έκανε τίποτε, παρά τους λεονταρισμούς του υπουργείου εργασίας όπου διέκοψε την τριμερή και δεσμεύτηκε να στείλει το θέμα στον εισαγγελέα και δεν έκανε τίποτε, η εταιρία εξακολουθεί ανενόχλητη να εμπαίζει τους εργαζόμενους και να αθετεί συμφωνίες λες και δεν έχει πουθενά να απολογηθεί. 

Μάλιστα η στάση της επιβεβαιώνει τους παλαιότερους ισχυρισμούς μας ότι δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα για τη λειτουργία του εργοστασίου αλλά η λαιμαργία της να κάμψει τους εργαζόμενους, να διασπάσει την οργάνωση και την ενότητα τους.

Δεκάρα δεν δίνει για την ανακύκλωση στο νομό παρά το πώς θα λειτουργήσει την αυξημένη σε κίνηση περίοδο του τουρισμού με όσο το δυνατόν λιγότερα «κόστη» προκειμένου να αρπάξει το μέγιστο της κερδοφορίας. 

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο αγώνας μας για δουλειά με δικαιώματα ούτε παζαρεύεται, ούτε πετσοκόβεται.  Δεν υπάρχει κούραση και πείνα που να μπορεί να μας  καταβάλει γιατί έχουμε το δίκιο και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και αργά η γρήγορα θα βγούμε νικητές.

Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η αυθαιρεσία της εταιρίας, να διασφαλιστούν οι δουλειές και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων 

Τέλος ενημερώνουμε όλα τα σωματεία και τους φορείς που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας και έμπρακτα τους εργαζόμενους ότι υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός διαθέσιμος για την ενίσχυση των εργαζομένων προκειμένου με αξιοπρέπεια να δώσουν και να ολοκληρώσουν νικηφόρα τη μάχη αυτή.  

Αριθμός λογ/μου Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας: 
GR78-0870-0970-0003-0000-2635-813

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook