Το θέμα της ύπαρξης χώρων και υποδομών για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών οι οποίοι αναμένονται στα νότια παράλια της Κρήτης από την βόρεια Αφρική, ήταν το θέμα σύσκεψης , και των επτά Δημαρχών του Νομού Χανίων και του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη.

Στην σύσκεψη που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Μαλανδράκης, (Πλατανιά), Θεόδωρος Σταθάκης (Κισσάμου) Αντώνης Περράκης (Καντάνου-Σελίνου), Ευαγγελία  Καλλίνικου (Γαύδου), Γιάννη Ζερβός (Σφακίων), Χαράλαμπος Κουκιανάκης (Αποκορώνου) έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων των κ.κ. Λαμπρινού και Βάμβουκα με τους αρμόδιους για το προσφυγικό υπουργούς  κ.κ. Μουζάλα και Βίτσα.

Κοινή συνισταμένη όλων των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ήταν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για μετεγκατάσταση προσφύγων από την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα  όλοι τόνισαν πως  στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη η άφιξη στα νότια παράλια της Κρήτης, προσφύγων-μεταναστών από τα βόρεια παράλια της Αφρικής  όπως έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι ζητούν την  παρέμβαση – χρηματοδότηση της πολιτείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες υποδομές για την προσωρινή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.

Μάλιστα η Δήμαρχος Γαύδου, επισημαίνοντας  πως το νησί είναι το πιθανότερο να δεχθεί τους πρώτους που θα φτάσουν με τα σαπιοκάραβα, τόνισε πως η Γαύδος δεν διαθέτει χώρους και ζήτησε επιτακτικά να χορηγηθούν σκηνές για την προσωρινή διαμονή τους και προκειμένου να μην επαναληφθούν οι δραματικές  καταστάσεις που είχαν καταγραφεί το 2015.

Σε ότι αφορά στους χώρους του πρώην ψυχιατρείου Χανίων, το οποίο ως γνωστόν θα παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων, υπήρξε διαφωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, ο οποίος ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος χώρος εκεί για προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, αλλά  για την στέγαση φοιτητών.

Όμως οι Δήμαρχοι συμφώνησαν με την πρόταση του Δημάρχου Χανίων, οι χώροι να αξιοποιηθούν για κοινωνικές ανάγκες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών.

 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook