Με τίτλο \”πολύ μακριά από την κρίση\” η έγκυρη εφημερίδα της Ζυρίχης Νeue Zurcher Zeitung δημοσιεύει ολοσέλιδο τουριστικό αφιέρωμα στην Κω, που πλαισιώνεται από έγχρωμες φωτογραφίες των αξιοθεάτων του νησιού. Το αφιέρωμα αναγγέλλεται και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας επίσης με έγχρωμη φωτογραφία από ακτή του νησιού.

Ο Marc Tribelhorn, που υπογράφει το άρθρο, σημειώνει ότι η Κως είναι το αγαπημένο νησί δεκάδων χιλιάδων Ελβετών, που το επισκέπτονται σταθερά από το τέλος της δεκαετίας του \’70, ενώ διαπιστώνει ότι η οικονομική κρίση και τα επεισόδια των Αθηνών δεν είναι αισθητά στην Κω, που το καλοκαίρι βλέπει τον πληθυσμό της να τριπλασιάζεται. Στην ακμή της τουριστικής περιόδου υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από την Ελβετία στο νησί.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι στο ξενοδοχείο Horizon Beach, όπου διέμενε, το προσωπικό μιλάει γερμανοελβετικά και αναφέρει πως καθώς το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές ανέσεις και δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια των 15νθήμερων διακοπών του ο μέσος Ελβετός τουρίστας κάνει μόνο μία εκδρομή στην πόλη, στις αρχαιότητες της και άλλα αξιοθέατα. Πάντως για τους νέους, που προτιμούν τη διασκέδαση από το Ασκληπιείο, το νησί προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook