Επέστρεψαν  στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Αμαρίου, σε μία κίνηση καλής θέλησης, έχοντας για μία ακόμα φορά αποσπάσει τη δέσμευση ότι εντός των επόμενων ημερών θα εγκριθεί η σύμβαση του δήμου Ρεθύμνου με την Αμάρι Α.Ε. και άρα θα είναι δυνατή η εκταμίευση των χρημάτων.

Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι δεν πήγαν στην δουλειά τους, αφού παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι και η υπομονή τους έφτασε στα όρια της. Η οικονομική δυσπραγία της Αμάρι Α.Ε. έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες, αφού κανένας από τους δήμους που εναποθέτει τα απορρίμματα του στον μοναδικό λειτουργούντα χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων του νομού δεν έχει καταβάλει χρήματα, δεδομένου ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καθυστερήσει να εγκρίνει τις συμβάσεις.

Οι δήμοι υπενθυμίζουν πως η καθυστέρηση πληρωμής από μέρους τους δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα τους και άρα ουσιαστικά παραπέμπουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που δεν έχει ολοκληρώσει τον προσυμβατικό έλεγχο.

Το βασικότερο πρόβλημα για την Αμάρι Α.Ε. είναι τα πολλά χρήματα, περίπου 300 χιλιάδες ευρώ, που οφείλει ο δήμος Ρεθύμνου για το πρώτο εξάμηνο του 2011 και έτσι χθες έγινε μία συνάντηση του δημάρχου, Γιώργου Μαρινάκη και του προέδρου της εταιρείας, Νίκου Μαρκίδη για να βρεθεί η λύση. Άλλωστε, χθες το πρωί τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνου έκαναν την αποκομιδή από την πόλη και τους οικισμούς, ωστόσο τα απορρίμματα έμειναν μέσα στα απορριμματοφόρα μέχρι να βρεθεί η λύση.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Μαρινάκης επικοινώνησε με το Ελεγκτικό Συνέδριο, από όπου ενημερώθηκε ότι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το θέμα της σύμβασης θα εξεταστεί και αυθημερόν ο δήμος Ρεθύμνου θα λάβει την απόφαση, ώστε να μπορέσει να αποδεσμεύσει τα χρήματα που ήδη υπάρχουν στα ταμεία του.

Έτσι, μέσα σε αυτό το κλίμα, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Μαρκίδη και προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τα σκουπίδια μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ωστόσο, δηλώνουν πως εάν δεν ικανοποιηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα θα επανέλθουν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

\"\"
goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook