Κι όμως, η μπύρα είναι το απόλυτο beauty-secret των celebrities για τέλεια μαλλιά…

Τι ζητάς από ένα προϊόν για τα μαλλιά σου; Οι περισσότερες από εμάς πάντως θέλουμε σούπερ λάμψη, όγκο και ενυδάτωση!

Όλα αυτά και ακόμη παραπάνω μπορεί να στα χαρίσει… ένα μπουκάλι μπύρα! Ναι, καλά διάβασες! Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό είναι και το μυστικό της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς για υπέροχα μαλλιά, αφού το αγαπημένο μας ποτό που αποτελείται από κριθάρι, μαγιά και νερό είναι πλούσιο σε πρωτείνες, αμινοξέα, βιταμίνες συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και αποτελεί την τέλεια «τροφή» για τα μαλλιά μας!

Η οξύτητα της μπύρας επίσης, βοηθάει να καθαρίσουν τα μαλλιά από τα κατάλοιπα και χαρίζει τρομερή λάμψη, αποκαθιστώντας τη φθορά της τρίχας. Είναι μάλιστα ιδανική για τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά που μοιάζουν συνήθως άτονα και χωρίς όγκο.

Πως μπορείς όμως να τη χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου; Δες 5 τέλειες (και πανεύκολες) συνταγές για να αποκτήσεις τη λάμψη των σταρ:

#1 Λούσιμο με μπύρα για έξτρα όγκο: 

Εάν έχετε τη μπύρα στο ψυγείο, αδειάστε τη σε ένα μπολ ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Λούστε κανονικά τα μαλλιά με σαμπουάν. Αφού τα ξεπλύνετε καλά, ρίξτε τη μπύρα με τα μαλλιά ριγμένα μπροστά και κάντε απαλό μασάζ για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και αν θέλετε απλώστε κρέμα μαλλιών. Ξεπλύνετε την κρέμα και σκουπίστε απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα.

#2 Μπύρα για… έξτρα κράτημα:

Αυτό το μείγμα θα κάνει εξαιρετική δουλειά όταν σκοπεύετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας με ζελέ ή λακ μαλλιών. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σε όλα τα μαλλιά, χτενίστε τα κανονικά, φτιάξτε τα όπως συνήθως και όταν στεγνώσουν, το χτένισμά σας θα έχει απίστευτο κράτημα!

#3 Mάσκα μπύρας για ενυδάτωση:

Ανακατέψτε μέρος του ελαίου τζοτζόμπα με κρύα μπύρα. Εφαρμόστε το σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας κάνοντας μασάζ από το τριχωτό της κεφαλής ως τις άκρες. Αφήστε το για μερικά λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό. Σε ένα δοχείο, ανακινήστε καλά το έλαιο τζοτζόμπα μαζί με ένα μπουκάλι μπύρα, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά. Έπειτα λουστείτε.

#4 Λοσιόν μπύρας για ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν:

-1 λίτρο μπύρας
-1/2 κούπα μηλόξυδο (Το οξικό οξύ του μηλόξυδου θα απομακρύνει τα υπολείμματα σαμπουάν και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λαμπερά και εντυπωσιακά μαλλιά).
-Ανάμιξε τα υλικά.
-Εφάρμοσε τη λοσιόν στα μαλλιά.
-Άφησε να δράσει για 5’
– Χωρίς ξέβγαλμα

#5 Σπρέι με μπύρα για λάμψη:

-1 λίτρο μπύρα
-1/2 κούπα χυμό λεμονιού
-Ανάμιξε τα υλικά. 
-Εφάρμοσε τη λοσιόν στα μαλλιά μετά το λούσιμο.
-Χωρίς ξέβγαλμα.

P.S: Μην ανησυχείτε για την μυρωδιά της μπύρας – εξατμίζεται σε μόλις λίγα λεπτά, έτσι δεν θα παρατηρήσετε την μυρωδιά της μπύρας παρά μόνο τα καταπληκτικά αποτελέσματα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook